Alicanten lentokenttä

Alicanten lentokenttä (myös Alicante-Elche lentokenttä) on matkustajamääriltään Espanjan viidenneksi suurin ja manner-Espanjan neljänneksi suurin kenttä. Vuonna 2019 lentokentän kautta kulki noin 15 miljoonaa matkustajaa. Lentokenttä on tärkeä kohde esimerkiksi halpalentoyhtiö RyanAirille.

Alicanten lentokentälle on erityisen paljon yhteyksiä Britanniasta ja huomattavan suuri osan lentokentän kautta kulkevista on brittituristeja. Helsingistä Alicanteen lentävät Finnair ja Norwegian. Lennot Helsingistä Alicanteen kestävät noin 4,5 tuntia.

Lentokenttä muodostuu ainoastaan yhdestä terminaalista, jossa on yhteensä 26 lähtöporttia. Lentokenttä on siis melko kompakti, eikä siellä tarvitse välttämättä varata yhtä paljon varoaikaa siirtymisiin kuin vaikkapa Barcelonan tai Madridin kentillä.

Lentokentältä keskustaan ja Torreviejaan

Alicanten lentokenttä kartta

Lentokenttä sijaitsee reilun 10:en kilometrin päässä Alicanten keskustan eteläpuolella ja se palvelee luonnollisesti kaupunkia, mutta myös monia muita alueen suosittuja lomakohteita kuten Torreviejaa, jonne matkaa kertyy muutamia kymmeniä kilometrejä. Kenttä on myös lyhyen matkan päässä myös merkittävästä, mutta vähemmän turistien suosiossa olevasta Elchen kaupungista.

Lentokentälle ei ole raideyhteyttä, joten vaihtoehdot sieltä siirtymiselle ovat bussi ja taksit. Edullisin tapa siirtyä Alicanten lentokentältä kaupungin keskustaan on bussi. Kentän ja Alicanten keskustan välillä kulkee bussi numero C6. Busseja lähtee noin 20 minuutin välein ja matka kestää noin puoli tuntia.

Alicanten lentokentältä Torreviejaan kulkee busseja lentokentältä kahden tunnin välein. Taksi Torreviejaan maksaa ainakin yli 50 euroa. Lentokentältä voi myös varata kuljetuksen etukäteen.

Aivan lentokentän vieressä ei ole ns. lentokenttähotellia, vaan lähimmät majapaikat löytyvät muutaman kilometrin päästä.