Akvitania matkakohteena

Akvitania on historiallinen alue Luoteis-Ranskassa, joka kuuluu nykyään hallinnollisesti osaksi Nouvelle-Aquitainen aluetta. Etelässä Akvitania rajautuu Espanjaan ja Baskimaahan, joten alueen eteläosassa asuvatkin Ranskan baskit. Lännessä Akvitania rajautuu Biskajanlahteen.

Bordeaux ja viinit

Reilun 200 000 asukkaan Bordeaux on Akvitanian selkeästi suurin ja tunnetuin kaupunki. Bordeaux tunnetaan viinikaupunkina ja se onkin antanut nimensä sitä ympäröivälle viinialueelle ja sen viinille. Varsinaisessa kaupungissa etäisyydet ovat kuitenkin varsin lyhyitä ja kaupungin keskeisimpiä nähtävyyksiä on helppo katsella kävellen. Keskeisimpiin nähtävyyksiin kuuluu mm. St-Andrén goottilaistyylinen katedraali.

Bordeaux’n ympäristössä viljeltiin viiniä jo antiikin aikoina ja nykyään viinialueen koko on pitkälti yli 100 00 hehtaaria. Viinien valmistamiseen tutustuminen ja viinien maistelu tiloille on erittäin suositeltava aktiviteetti Akvitaniaan matkustaville, mutta myös kaupungissa ja ihan sen ruokakaupoissa kannattaa pitää silmät auki hyvien viinilöytöjen varalta.

Bordeaux viinialue kartta

Biarritz

Biarritz on tunnettu rantakaupunki aivan Akvitanian eteläosassa lähellä Espanjan rajaa. Se on ehkä hieman perinteisempi rantalomakohde. Biarritz on kuitenkin erityisen suosittu lomakohde myös surffaajien ja golffareiden keskuudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *