Algarve – Etelä-Portugali matkakohteena

Algarve on Portugalin tunnetuimpia matkakohteita. Käytännössä Algarve viittaa laajaan alueeseen Etelä-Portugalissa, Manner-Euroopan lounaisreunalla. Kokonaisuudessaan alueella asuu melkein puoli miljoonaa asukasta. Algarve on tunnettu erityisesti rantalomakohteena. Tunnetuimpia rantoja ovat mm. Praia da Marinha, Praia Dona Ana, Praia da Falésia ja Praia da Rocha. Kuten tästä voi ehkä päätellä, Praia on portugaliksi ranta.

Aurinko paistaa yli 300 päivää vuodesta, mutta pelkän rannalla makailun ohella monenlaista muutakin on tarjolla. Se on esim. hyvä kohde golfista kiinnostuneille, kausi alkaa aikaisin keväällä ja jatkuu pitkälle syksyyn.

Kaikkein suurimpia kaupunkeja ovat Loulé, Faro ja Portimão. Farossa sijaitsee alueen kansainvälinen lentokenttä, jonne useimmat alueelle lomailemaan lähtevät laskeutuvat. Pienemmistä paikoista tärkeimpiä ovat Albufeira ja Vilamoura. Algarve on joiltain osin selkeä massaturismin kohde jo 1960-luvulta lähtien, mutta näiden alueiden reunoilta ja ulkopuolelta löytyy myös uniikimpia ja vähemmän turistien kansoittamia paikkoja.

Toki muuten muutenkin Portugalissa, Algarvessa kannattaa ruoan puolesta tutustua erityisesti paikallisiin kala- ja äyriäisruokiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.