Andalusia – Espanjan eteläosa lomakohteena

Andalusia on alue Etelä-Espanjassa. Se on Espanjan asukasluvultaan suurin ja pinta-alaltaan toiseksi suurin itsehallintoalue, joka rajautuu lännessä Portugaliin. Kokonaisuudessaan siellä asuu reilu kahdeksan miljoonaa asukasta. Keskiajalla se oli arabi-imperiumia ja tätä historiaa on vielä nähtävissä Andalusian arkkitehtuurissa. Monet Andalusian paikat kuuluvat Espanjan suosituimpiin ja tunnetuimpiin lomakohteisiin.

Ruokakulttuurin osalta tunnetuin andalusialainen ruokalaji on kylmä gazpacho-keitto. Juomien osalta alue tunnetaan varmaankin parhaiten väkeviin viineihin laskettavasta sherry-viinistään, jota tuotetaan Jerez de la Fronteran kaupungin ympäristössä Andalusian eteläosassa.

Andalusian suurin kaupunki antiikin aikoihin historiaa omaava Sevilla ja toinen suurimmista kaupungeista on lomakohteenakin tunnettu Malaga. Andalusiassa sijaitsevat mm. myös hienostunut Marbellan lomakaupunki, rantakohde Torremolinos sekä historiallinen Granadan kaupunki. Andalusian eteläosassa sijaitsee pikkiriikkinen Britannialle kuuluva Gibraltar.

Tietyiltä osin hyvin kuivassa Andalusiassa sijaitsee myös ehkä koko Euroopan parhaiten aavikoksi kuvailtava alue Tabernas, hieman Almerian kaupungin pohjoispuolella.

Kartta Andalusia ja aurinkorannikko

Sevilla

Sevilla on noin 700 000 asukkaallaan koko Espanjan neljänneksi suurin ja Andalusian sekä koko Etelä-Espanjan suurin kaupunki. Se on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja, jonka keskustan mukulakivikatuja kävellessä näkyy vuosisatojen ja tuhansien kerroksellisuus. Sevilla on myös sekä härkätaistelujen että flamencon kotikaupunki. Kaupungissa on myös peräti kolme UNESCO:n maailmanperintökohdetta.

Helpoin tapa matkustaa Sevillaan on todennäköisesti lentää Malagaan ja siirtyä Sevillaan sieltä vaikka Sevillassakin sijaitsee pieni kansainvälinen lentokenttä. Sevillasta tulee myös kaksi melko tunnettua jalkapallojoukkuetta: FC Sevilla ja Real Betis.

Malaga

Malaga on vajaalla 600 000 asukkaallaan Sevillan jälkeen Etelä-Espanjan suurin kaupunki ja useimmat Etelä-Espanjaan lentävät suomalaiset myös laskeutuvat Malagan lentokentälle. Sieltä pääsee myös hyvin näppärästi ympäri Espanjan Aurinkorannikkoa. Suurehkona kaupunkina se on myös varsin monipuolinen kaupunkikohde, jonka ympäristössä voi viettää myös rantalomaa. Malaga on myös Pablo Picasson kotikaupunki.

Cordoba

Kauempana rannikolta sijaitseva reilun 300 000 asukkaan Cordoba on Andalusian kolmanneksi suurin kaupunki, muttei kuitenkaan kuulu suosituimpiin matkakohteisiin. Kaupungilla on kuitenkin pitkä ja monipolvinen historia, josta kiinnostuneille se on kuitenkin mielenkiintoinen paikka, joka ei ole monien muiden Andalusian paikkojen tapaan samalla tavalla turistien kansoittama.

Granada

Noin neljännesmiljoonan asukkaan Granada on Andalusian neljänneksi suurin kaupunki. Se tunnetaan erityisesti mauriaikaisesta Alhambran palatsistaan.

Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera on noin 200 000 asukkaan kaupunki Andalusian eteläosassa reilu 10 kilometriä rannikolta. Erityisesti se tunnetaan kaupungin länsi- ja lounaispuolella tuotetusta väkevästä sherry-viinistä.

Aurinkorannikko – Costa del Sol

Aurinkorannikko (Costa del Sol) on Malagan provinssin rantaosuus ja yksi koko Euroopan suosituimmista lomakohteista. Alueen tunnetuimpiin rantakaupunkeihin ja kohteisiin kuuluvat luxuslomakohteena tunnettu Marbella, suomalaisten jo pitkään suosimat Torremolinos ja Fuengirola sekä Estepona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *