Apulia matkakohteena – Loma Italian saappaan korossa

Apulia(Puglia) on hallinnollinen alue Italian saappaan korossa ja sen ympäristössä itärannikolla. Apulian itäpuolella on Adrianmeri ja eteläpuolella Joonianmeri. Lounaassa se rajautuu Basilicataan ja Campaniaan, pohjoisessa Moliseen. Alueen kesät ovat hyvin kuivia ja kuumia, talvet leutoja ja kohtuullisen sateisia.

Apulia kartta

Apulia myös kuuluu Italian köyhimpiin alueisiin ja eikä se ole ollut turistien suosiossa ja englantiakin puhutaan alueella hieman heikommin. Edullisemman hintatason ja pienempien turistimäärien ansiosta se on kuitenkin potentiaalinen matkakohde niille, jotka haluavat välttää suurimmat turistimassat, mutta tutustua Etelä-Italiaan. Apulia sopii hyvin matkaajille, jotka suunnittelevat kulkevansa matkakohteessa omatoimisesti.

Apulian Ruoka ja viini

Apulia on viininviljelyaluetta, mutta se on ylipäätään varsin tärkeä maatalousalue erityisesti oliiviöljyn tuotannon suhteen. Alueen tavaramerkkiruokiin kuuluvat Barin orecchiette ” korvapasta, ” sekä Leccen ja Taranton calzonet. Meren läheisyyden takia kalaruuilla on tärkeä rooli paikallisessa keittiössä. Juustojen osalta paikallinen erikoisuus mozzarellan tuoreserkku Burrata.

Apulian Kaupungit ja muut kohteet

Bari

Reilun 300 000 asukkaan Bari on Apulian ylivoimaisesti suurin kaupunki. Barissa on myös Apulian selkeästi suurin lentokenttä ja Barin satamasta kulkee myös lauttoja Adrianmeren yli Kroatiaan, Montenegroon ja Albaaniaan. Barilla on myös hyvin pitkä historia ja vanhan kaupungin historia juontuu antiikin aikaan asti. Suurehkona kaupunkina Barissa voi halutessaan viettää hyvin useampia päiviä.

Taranto

Noin 200 000 asukkaan Taranto on Apulian toiseksi suurin kaupunki, mutta kaupungissa ei välttämättä ole selkeitä nähtävyyksiä.

Lecce

Lecce on vajaan 100 000 asukkaan kaupunki sisämaassa kuitenkin lähellä saappaan kärkeä. Vähemmän tunnetussa Leccessä on kuitenkin mukava ja kaunis historiallinen keskusta. Sitä on kutsuttu myös Etelä-Italian firenzeksi.

Gallipoli

Lähellä saappaan kärkeä rannikolla sijaitseva pikkukaupunki Gallipoli kuuluu Apulian mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin. Se tunnetaan barokkikatedraalista, bysanttilaislinnasta ja kirkoistaan. Kaupungin ympäristössä käytiin myös merkittävä ensimmäisen maailmansodan Gallipolin taistelu.

Alberobello

Alberobello on pikkukaupunki sisämaassa karkeasti Barin ja Taranton puolivälissä. Alberobellon tunnettaan hyvin erikoisista suippokattoisista kivitaloistaan: trulleista.

Lue lisää Apuliasta: http://www.italia.it/en/discover-italy/apulia.html

ELLA MATKASSA: APULIGA – YLE AREENA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *