Asturia Matkakohteena – Gijón ja muut kohteet

Asturia on pienehkö, noin miljoonan asukkaan itsehallintoalue Luoteis-Espanjassa Biskajanlahden rannalla. Sen länsipuolella on Galicia, idässä Cantabria ja etelässä Kastilia ja León. Asturia ei ole Espanjan eteläisempien rannikkoalueiden tapaan suosittu matkakohde, mutta jylhä ja vuoristoinen Asturia tarjoaa kuitenkin nähtävää jos haluaa tutustua Espanjaan suurimpien turistikohteiden ulkopuolella. Tarjolla on rantaa, luonnonpuistoa (Picos de Europa), mielenkiintoisia pikkukyliä(kuten Cudillero ja) sekä kaksi keskikokoista kaupunkia: Gijon ja Oviedo.

Ruoka- ja juomakulttuurin osalta Asturia tunnetaan ehkä parhaiten siidereistään. Täällä siiderit ovat aidosti tärkeä osa paikallista kulttuuria. Monien muiden Espanjan ranta-alueiden tapaan kalat ja merenlevät ovat täällä tärkeässä osassa paikallista ruokakulttuuria.

Asturia kartta

Gijón

Asturian suurin kaupunki on rannikolla sijaitseva reilun neljännesmiljoonan asukkaan Gijón. Kesällä se on erittäin mukava rantakaupunki, jonne suurimmat turistimassat eivät löydä.

Oviedo

Asturian toiseksi suurin kaupunki on sisämaassa sijaitseva hieman reilu 200 00 asukkaan Oviedo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.