Baijeri – nahkahousujen ja oluen osavaltio

Baijeri on Saksan pinta-alaltaan suurin asukasluvultaan toiseksi suurin osavaltio, jossa asuu noin 13 miljoonaa asukasta. Baijerilla on myös vahva oma paikallisidentiteettinsä ja toisaalta muutamat Saksaan liitetyt stereotypiat kuten nahkahousut ja litran tuopit oktoberfesteillä ovat lähtöisin juuri Baijerista.

Baijeri kartta

Baijerin selvästi suurin kaupunki on München jossa on osavaltion suurin lentokenttä. Myös Frankfurtin lentokenttä sijaitsee lähellä Baijerin luoteiskulmaa., joten Baijeriin matkaaville sekin saattaa olla vaihtoehto.

Osavaltion muihin mielenkiintoisiin matkakohteisiin kuuluvat myös Alppien ympäristö, kauniit linnat ja tunnelmalliset pikkukaupungit. Baijerista voi myös koukata naapurimaiden Itävallan tai Tsekin puolelle.

Baijerin kaupungit

Baijerin selvästi suurin kaupunki on noin 1,4 miljoonalla asukkaallaan koko Saksan kolmanneksi suurin kaupunki München. Selvästi toiseksi suurin kaupunki on Nürnberg. Muita merkittävimpiä kaupunkeja ovat Augsburg, Würzburg, Bayreuth ja Bamberg.

Neuschwansteinin linna

Baijerin ehkä tunnetuin yksittäinen nähtävyys on Disneyllekin satulinnan mallina toiminut Neuschwansteinin linna. Linna sijaitsee aivan Baijerin eteläosassa, Alppien juurella Itävallan rajalla. Müncheista matkaa kestää noin 2 tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *