Burgundi matkakohteena

Burgundi on historiallinen maakunta ja alue Ranskassa. Burgundi oli myös merkittävä kuninganskunta jo keskiajalla. Se tunnetaan nykyään erityisesti viinintuotantoalueena ja erityisesti tämän takia sekä rikkaan ruokakulttuurinsa ansiosta se on Ranskan tunnetuimpia alueita. Tunnettu ruokalaji burgundinpata on nimetty maakunnan mukaan.

Burgundi kartta

Burgundi sijaitsee Ranskan keskiosissa alkaen Pariisin metropolialueen kaakkoisreunalta, eli se on alue, jonne on mahdollista tehdä jopa päiväretki Pariisista. Pariisin Gare du Nordilta kulkee päivittäin yli 10 junaa alueen suurimpaan kaupunkiin Dijoniin ja nopeilla junilla matka kestää vain puolisentoista tuntia. Itse Dijon on noin 150 00 asukkaan kokoinen keskikokoinen kaupunki ja pelkässä Dijonissakin olisi nähtävää pariksi päiväksi. Burgundiin voi matkata myös lentämälle ensin Sveitsin puolelle Geneveen.

Jos aikaa on useampi päivä kannattaa kuitenkin suunnata Burgundin maaseudulle, jossa on myös esimerkiksi useita Ranskan kauneimpia linnoja ja itse asiassa ylipäätään paljon linnoja. Oikeastaan missään muualla Ranskassa linnoja ei ole yhtä tiheään. Burgundin keskiosassa sijaitsee myös Morvanin kansallispuisto. Näteistä kylistä kuuluisin lienee Vézelay, joka kuuluu myös UNESCO:n maailmanperintökohteiden luetteloon. Toinen näkemisenarvoinen maailmanperintökohde on Fontenayn apottiluostari.

Burgindin kaikkein tärkeimmät viinialueet sijaitsevat Dijonin kaupungin eteläpuolella. Tärkein kaupunki viinialueen ytimessä on reilun 20 000 asukkaan Beaune.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *