Burgundi(ranskaksi Bourgogne) on historiallinen maakunta ja alue Ranskassa. Burgundi oli myös merkittävä kuningaskunta jo keskiajalla. Nykyään se tunnetaan erityisesti viinintuotantoalueena ja tämän takia sekä rikkaan ruokakulttuurinsa ansiosta se on Ranskan tunnetuimpia alueita. Tunnettu ruokalaji Burgundin pata on nimetty maakunnan mukaan ja Dijon-sinappi on lähtöisin täältä.
Burgundi sijaitsee Ranskan keskiosissa alkaen Pariisin metropolialueen kaakkoisreunalta, eli se on alue, jonne on mahdollista tehdä jopa päiväretki Pariisista. Pariisin Gare du Nordilta kulkee päivittäin yli 10 junaa alueen suurimpaan kaupunkiin Dijoniin ja nopeilla junilla matka kestää vain puolisentoista tuntia. Itse Dijon on noin 150 00 asukkaan kokoinen keskikokoinen kaupunki ja pelkässä Dijonissakin olisi nähtävää pariksi päiväksi. Burgundiin voi matkata myös lentämälle ensin Sveitsin puolelle Geneveen.
Jos aikaa on useampi päivä kannattaa kuitenkin suunnata Burgundin maaseudulle, jossa on myös esimerkiksi useita Ranskan kauneimpia linnoja ja itse asiassa ylipäätään paljon linnoja, missään muualla Ranskassa linnoja ei ole yhtä tiheään. Burgundin keskiosassa sijaitsee myös Morvanin kansallispuisto. Näteistä kylistä kuuluisin lienee Vézelay, joka kuuluu myös UNESCO:n maailmanperintökohteiden luetteloon. Toinen näkemisenarvoinen maailmanperintökohde on Fontenayn apottiluostari.
Burdundin viinit
Burgundin kaikkein tärkeimmät viinialueet sijaitsevat Dijonin kaupungin eteläpuolella. Tärkeimmät kaupungit viinialueen ytimessä ovat reilun 20 000 asukkaan Beaune sekä reilun 30 000 asukkaan Mâcon Burgundin eteläosassa. Viisi pääviinialuetta ovat Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune , Côte Chalonnaise ja Mâconnais. Burgundin Pinot Noirista valmistetut punaviinit kuuluvat maailman arvostetuimpien joukkoon.