Calabria matkakohteena

Calabria on hallinnollinen alue Italian saappaan kärjessä, Sisilian vieressä. Sitä ympäröi kolmesta suunnasta Välimeri ja ilmasto onkin hyvin välimerrellinen. Kesät ovat hyvin kuivia ja kuumia, talvet leutoja ja kohtuullisen sateisia. Muuten Calabria on melko vuoristoista ja maisemiltaan jylhää aluetta. Yhteensä Calabrian alueella asuu noin 2 miljoonaa ihmistä.

Calabrian viini ja ruoka

Calabria on myös viininviljelyaluetta, mutta kuuman ilmaston myötä se ei kuulu kaikkein arvostetuimpien viinialueiden joukkoon. Kuten muillakin Italian alueilla, myös Calabrialla on omia paikallisia ruokakulttuurin erikoisuuksiaan. Näitä ovat esimerkiksi Soppressata, eli sianlihasta valmistettu tulinen salami ja sekä leivän päälle laitettava sardellilevite Sardella. Calabrialaisessa keittiössä korostuvina erityispiirteinä ovatkin tulisuus ja merenantimet.

Calabria on koko Italian köyhin alue ja eikä se ole ollut erityisesti turistien suosiossa ja englantiakin puhutaaan alueella hieman heikosti. Halvemman hintatson ja pienempien turistimäärien myötä se on kuitenkin potentiaalinen matkakohde niille, jotka haluavat välttää suurimmat turistimassat ja tutustua neitseellisempään Etelä-Italiaan.

Tropea Calabria

Calabrian rantakohteet

Calabrian tunnetuin ja kuvauksellisin rantakohde on Tropea länsirannikkolla, mutta maakunnassa on paljon rantalomaan soveltuvia paikkoja kuten Scilla lähellä Sisiliaa ja Calabrian pääkaupunki Reggio di Calabriaa, sekä Soverato lähellä Catanzaron kaupunkia.

Calabrian kaupungit

  • Reggio Calabria on maakunnan pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa asuu noin 200 000 asukasta. Se sijaitsee Sisilian vieresä aivan saappaan kärjessä. Jos haluaa tutusta hieman suurempaan Etelä-Italian kaupunkiin ja kierrellä esimerkiksi museoissa voi viettää muutaman Reggio di Calabriassa.
  • Catanzaro on Calabrian toiseksi suurin kaupunki, se sijaitsee sisämaasa melko lähellä Calabrian keskipistettä. Asukkaita on hieman vajaa 100 000.
  • Crotone on Calabrian kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee itärannikkolla.
  • Gerace oli bysanttiaikoina merkittävä kaupunki, nykyään tunnelmallinen pikkukaupunki lähellä aivan saappaan kärkeä.
ItaliaRail 728x90
Calabria kartta

Calabriassa ei ole suuria lentokenttiä, jonne olisi suoria lentoja Suomesta. Calabrian päälentokenttä sijaitsee Lamezia Termenessä keskellä Calabrian länsirannikkoa. Helpoiten tänne lentää usein Rooman tai Milanon kautta.

LUE LISÄÄ

http://www.calabriatheotheritaly.com/

ELLAN MATKASSA: CALABRIA (YLE AREENA)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *