Calabria matkakohteena

Calabria on hallinnollinen alue Italian saappaan kärjessä, Sisilian vieressä. Sitä ympäröi kolmesta suunnasta Välimeri ja ilmasto onkin hyvin välimerellinen. Kesät ovat hyvin kuivia ja kuumia, talvet leutoja ja kohtuullisen sateisia. Muuten Calabria on melko vuoristoista ja maisemiltaan jylhää aluetta. Historiallisesti aluetta ovat hallinneet useammat Välimeren ympäristön imperiumit, jotka ovat jättäneet oman jälkensä Calabriaan.

Yhteensä Calabrian alueella asuu noin 2 miljoonaa ihmistä. Kyseenalaista mainetta alueelle on myös hankkinut erityisesti kokaiinin salakuljetuksessa kunnostautunut Calabrian mafia ’Ndrangheta.

Calabria on koko Italian köyhin alue ja eikä se ole ollut erityisesti turistien suosiossa ja englantiakin puhutaan alueella hieman heikosti. Halvemman hintatason ja pienempien turistimäärien myötä se on kuitenkin potentiaalinen matkakohde niille, jotka haluavat välttää suurimmat turistimassat ja tutustua neitseellisempään Etelä-Italiaan. Vuoristojen kätköissä on tarjolla lukuisia mielenkiintoisia pikkukyliä, joiden historia saattaa ulottua pitkälle keskiajalle asti.

Tropea Calabria

Calabrian rantakohteet: Tropea ja muut

Calabrian tunnetuin ja kuvauksellisin rantakohde on Tropea länsirannikolla. Se on viiden tuhannen asukkaan kylä upealla hiekkarannalla. Mutta Calabriassa on paljon rantalomaan soveltuvia paikkoja kuten Scilla lähellä Sisiliaa ja Calabrian pääkaupunki Reggio di Calabriaa, Pizzo länsirannikon keskivaiheilla sekä Soverato lähellä Catanzaron kaupunkia.

Calabrian viini ja ruoka

Calabria on myös viininviljelyaluetta, mutta kuuman ilmaston myötä se ei kuulu kaikkein arvostetuimpien viinialueiden joukkoon. Tunnetuin viini on kuitenkin Ciro. Kuten muillakin Italian alueilla, myös Calabrialla on omia paikallisia ruokakulttuurin erikoisuuksiaan. Näitä ovat esimerkiksi Soppressata-makkara, Nduja eli sianlihasta valmistettu tulinen salami ja sekä leivän päälle laitettava sardellilevite Sardella. Calabrialaisessa keittiössä korostuvina erityispiirteinä ovatkin tulisuus (erityisesti chili ja paikallisylpeys peperoncino-chili.) sekä merenantimet.

Calabrian kaupungit

  • Reggio Calabria on maakunnan pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa asuu noin 200 000 asukasta. Se sijaitsee Sisilian vieressä aivan saappaan kärjessä. Jos haluaa tutusta hieman suurempaan Etelä-Italian kaupunkiin ja kierrellä esimerkiksi museoissa voi viettää muutaman päivän Reggio di Calabriassa. Messinassa majoittuva voi tehdä myös salmen yli lautalla päiväretken tänne. Kaupunki tuhoutui hyvin suurelta osin 1900-luvun alussa maanjäristyksessä.
  • Catanzaro on Calabrian toiseksi suurin kaupunki, se sijaitsee sisämaassa melko lähellä Calabrian keskipistettä. Asukkaita on hieman vajaa 100 000.
  • Crotone on Calabrian kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee itärannikolla.
  • Gerace oli bysanttiaikoina merkittävä kaupunki, nykyään se on tunnelmallinen pikkukaupunki lähellä aivan saappaan kärkeä.
Calabria kartta

Calabriassa ei ole suuria lentokenttiä, jonne olisi suoria lentoja Suomesta. Calabrian päälentokenttä sijaitsee Lamezia Termenessä keskellä Calabrian länsirannikkoa lähellä Tropeaa. Helpoiten sinne lentää usein Rooman tai Milanon kautta.

LUE LISÄÄ

http://www.calabriatheotheritaly.com/

ELLAN MATKASSA: CALABRIA (YLE AREENA)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *