Emilia-Romagna lomakohteena: kaupungit ja nähtävyydet

Emilia-Romagna on Pohjois-Italian alue, joka rajautuu karkeasti pohjoisessa Lombardiaan, etelässä Toscanaan ja idässä Adrianmereen. Se on myös Italian vauraimpia alueita ja siellä asuu noin 4,5 miljoonaa ihmistä.

Emilia-Romagna ei kuulu Italian kaikkein tunnetuimpien alueiden joukkoon, eikä siellä sijaitse Italian kaikkein tunntuimpia kaupunkeja, mutta se on monella tapaa erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto Italian lomamatkaa suunnittelevalle. Monet italialaisen keittiön tunnetuimmat antimet kuten parmesaani, parmankinkku, lasagne ja tortellinit ovat lähtöisin juuri Emilia-Romagnasta. Keskeisen sijainnin ansiosta Emilia-Romagnassa majoittuva voi melko näppärästi tehdä päivämatkoja myös naapurimaakuntien Toscanan ja Veneton kohteisiin.

Emilia Romagna kartta

Itsenäinen San Marinon kaupunkivaltio sijaisee myös alueen eteläosassa.

Bologna

Bologna on Emilia-Romagnan suurin kaupunki ja sijaitsee varsin keskellä Emilia-Romagnaa. Siellä sijaitsee myös alueen päälentokenttä, jonne myös Finnair lentää. Bologna oli keskiajalla Euroopan tärkeimpiä kaupunkeja ja siellä on myös Euroopan vanhin yliopisto, jossa työskenteli mm. Umberto Eco. Erityisesti Bologna tunnetaan keskiaikaisista torneistaan

Parma

Parma tunnetnaa luonnollisesti kinkustaan ja parmesaanijuustostaan. Se on myös Emilia-Romagnan toiseksi suurin kaupunki. Se on kuitenkin myös viihtyisä keskisuuri kaupunki, jossa viettää muutamankin päivän. Hyvä päivämatkakohde Bolognsta tai pysähdyspaikka Italian kierroksella.

Ferrara

Ferra on reilun 100 000 asukkaan kaupunki Koillis-Italiassa. Ferraran keskusta on Unescon maailmanperintökohteiden listalla ja se on hyvin kaunis pienehkö italialainen kaupunki. Ferrara ei ole Italian tunnetuimpia kaupunkeja eikä sinne suuntaudu suurimpia massaturismin virtoja.

Modena

Modena on vajaan 200 000 asukkaan keskikokoinen kaupunki keskellä Emilia-Romagnan aluetta. Modena tunnetaan toisaalta Luciano Pavarottin ja Enzo Ferrarin syntämäkaupunkina, mutta myös kulinaristien pyhäinvaelluskohteena.

Rimini

Aiemmin listattuihin kulttuurikaupunkeihin verrattuna Rimini on selkeästi enemmän rantakohde. Se on kuitenkin ihan harkinnanarvoinen rantakohde ja sieltä voi rantalomalla tehdä myös retkiä Emilia-Romagnan mielenkiintoisempiin kulttuurikohteisiin.

Maaseutu

Emilia-Romagnassa kannattaa tutustua myös maaseutuun. Po-Joen laakso, alueen kukkulat ja viinitilat ovat näkemisen arvoisia, joko lyhyinä pysähdyksinä, mutta agriturismoissa voi viettää hyvin enemmänkin aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *