Galicia – Espanjan luoteisrannikko

Galicia on yksi Espanjan itsehallintoalueista ja se sijaitsee maan luoteisrannikolla Portugalin pohjoispuolella. Galiciassa asuu reilu 2,5 miljoonaa asukasta. Rannikko on monin osin karua ja kallioista, mutta hiekkarantojakin on. Historiallisesti alueella oli merkittävää kelttiasustusta ja se on kokonaisuutena ehkä Espanjan vähiten stereotyyppisesti espanjalainen alue.

Galicia rannikko

Galicia kuitenkin on Espanjan sateisimpia paikkoja, mutta tämän myötä se on myös maisemiltaan Espanjan vihreimpiä alueita. Aina lähellä olevan meren ansiosta merenelävät, myös esimerkiksi mustekala ja simpukat ovat tärkeässä roolissa Galician keittiössä. Galiciassa tuotetaan myös viinejä, painottuen enemmän valkoviineihin. Varsinaisia viinialueita on viisi: Monterrei, Rías Baixas, Ribeira Sacra, Ribeiro ja Valdeorras.

Galiciassa ei ole kovin merkittävää kansainvälistä lentokenttä. Suurin lentokenttä sijaitsee Santiago de Compostelassa, mutta sinne joutuu todennäköisesti lentämään Madridin tai Barcelonan kautta.

Galicia Espanja kartta

Galician kaupunkeja ja nähtävyyksiä

  • Vigo: Vajaan 300 000 Vigo on Galician suurin kaupunki, lähellä Portugalin rajaa. Vigo on osittain teollisuuskaupungin maineessa, mutta kivojakin rantoja on ja keskisuuresta kaupungista löytyy kuitenkin monenlaista näkemistä ja tekemistä.
  • A Coruña: Noin neljännesmiljoonan A Coruña sijaitsee aivan Galician ja koko Espanjan koilliskulmassa. A Coruña on ehkä varsinaisena kaupunkikohteena Galician mielenkiintoisin, jossa on rantoja, nätti vanhakaupunki ja museoita. Antiikin roomalaisten rakentama Herkulleen torni sijaitsee kaupungissa.
  • Santiago de Compostela on Galician tunnetuin matkakohde ja ennen kaikkea tärkeä pyhinvaelluskohde. Vanha kaupunki on myös Unescon maailmanperintökohde ja historiallisuudessaan hyvin kaunis paikka. Kokoluokaltaan se on kuitenkin keskikokoinen vajaan 100 000 asukkaan kaupunki.
  • Pontevedra on noin 80 00 asukkaan rantakaupunki
  • Lugo on 100 000 asukkaan kaupunki melko keskellä Galiciaa. Vanhaa kaupunkia ympäröivä roomalaisten rakentama muuri kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteiden joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *