Hessen – osavaltio Keski-Saksassa

Hessen on osavaltio Keski-Saksassa. Se rajautuu eri puolilla kuuteen muuhun osavaltioon. Hessenin asukasluku on noin 6 miljoonaa, mikä tekee siitä Saksan asukasluvultaan viidenneksi suurimman osavaltion.

Hessen kartta

Frankfurt am Main

Suuri osa osavaltion väestöstä on keskittynyt osavaltion suurimman kaupungin Frankfurtin ympäristöön. Frankfurtissa on Saksan suurin ja yksi koko Euroopan suurimmista pilvenpiirtäjien keskittymistä. Frankfurt tunnetaankin finanssi- ja pankkikaupunkina, mutta siellä on tekemistä ja näkemistä kyllä useamman päivän kaupunkilomaan, Mainin rannat ja Zeil-kävelykatu kuuluvat keskustan viehättyvimpiin paikkoihin.

Frankfut skyline

Lisäksi Frankfurt on tunnettu messukaupunki, jossa mm. järjestetään maailman suurimmat kirjamessut. Suurten messujen ajankohtina majoituksen löytäminen voi tietysti olla erityisen vaikeaa. Frankfurtin lentokenttä on myös koko Saksan suurin lentokenttä. Kaupungin juna-asema kuuluu myös koko Saksan vilkkaimpiin ja sieltä hyvät yhteydet kaikkialle muualle Saksaan.

Hessenin muut kaupungit

Osavaltion pääkaupunki on kuitenkin hieman Frankfurtista länteen sijaitseva Wiesbaden, joka tunnetaan myös kylpylöistään. Muita suurimpia kaupunkeja ovat Kassel osavaltion pohjoisosassa, Darmstadt ja Offenbach hieman Frankfurtin eteläpuolella. Muita mainitsemisenarvoisia kaupunkeja ovat Grimmin veljesten syntymäkaupunki Hanau ja linnastaan tunnettu yliopistokaupunki Marburg. Osavaltion eteläosassa sijaitsee myös Rieslingeistään tunnettu Rheingaun viinialue.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *