Italian järvet matkakohteina – Garda, Como, Maggiore, Lugano ja Iseo

Pohjois-Italian järvet kuuluvat merkittäviin, mutta eivät kuitenkaan kaikkein ruuhkaisimpiin Italian lomakohteisiin. Ne sijaitsevat Alppien juurilla ja järvistä muutamat ulottuvat osittain myös Sveitsin puolelle.

Italian järvet kartta

Garda-järvi

Garda-järvi on Italian järvistä ehkä tunnetuin. Se on myös pinta-alaltaan Italian suurin järvi. Hallinnollisesti se ulottuu kolmelle Italian hallinnolliselle alueelle, Lombardiaan, Venettoon ja Trentino-Etelä-Tiroliin. Suuremmista kaupungeista lähellä järveä sijaitsevat Verona ja Brescia.

Gardalle matkustaville näppärintä on lentää Veronaan tai Bergamoon. Itse Garda-järven rannalla on kuitenkin vain hyvin pieniä kaupunkeja tai kyliä, joista tärkeimpiä ovat mm. Riva del Garda, Sirmione, Desenzano, Bardolino, Garda ja Malcesine.

Italian järvet

Como-järvi

Como-järvi on ehkä toinen Italian kaikkein tunnetuimmista järvistä. Se on pinta-alaltaan Italian kolmanneksi suurin ja koko maan syvin järvi. Se sijaitsee Lombardian pohjoisosassa. Suurimpia kaupunkeja järven rannalla ovat sen eteläosassa sijaitseva Como. Milanon lentokentät ovat parhaimpia paikkoja Como-järvelle matkustaville.

Maggiore-järvi

Maggiore-järvi on Italian toiseksi suurin järvi ja se sijaitsee Lombardian ja Piemonten rajalla, ulottuen pohjoisosaltaan jopa Sveitsiin asti.

Iseojärvi-järvi

Iseojärvi-järvi on Pohjois-Italian suurista järvistä pienempi, joka sijaitsee Bergamon ja Brescian puolivälissä Lombardiassa.

Lugano-järvi

Lugano-järvi sijaitsee Italian ja Sveitsin rajalla. Tärkein kaupunki on samanniminen Sveitsin Lugano.

Lugano järvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *