Kanariansaaret – Kartta, kohteet ja perustiedot

Kanarian saarten seitsemän pääsaaren muodostama Espanjan saariryhmä on myös yksi Espanjan itsehallintoalueista. Se on pitkään ollut kuitenkin suosittu lomakohde myös suomalaisille. Saarilla asuu yhteensä hieman yli kaksi miljoonaa asukasta, mutta Teneriffa ja Gran Canaria ovat selvästi suurimmat saaret. Muutamat muut saaretkin ovat toki suosittuja ja mielenkiintoisia kohteita

Kanariansaarten kartta

Kanariansaaret kartta suomeksi

Kanariansaaret suuruusjärjestyksessä

Teneriffa

Vajaan miljoonan asukkaan Teneriffa on asukasluvultaan Kanarian saarten suurin saari ja ehkä myös lomamahdollisuuksiensa osalta monipuolisin. Teneriffalla on myös peräti kaksi kansainvälistä lentokenttää ja sinne on hyvin lentoja Suomesta. Teneriffan vajaa 4 kilometriä korkea tulivuori Teide on myös koko Espanjan korkein paikka ja sen ympärillä on Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon kuuluva Teiden kansallispuisto. Teneriffa tunnetaan selkeästi rantakohteena, mutta saarella on muutakin tekemistä ja näkemistä. Suurin kaupunki Santa Cruz sijaitsee saaren koillisosassa, mutta monet tärkeimmät lomakohteet kuten Los Cristianos ja Adeje sijaitsevat saaren etelärannikolla. San Cristóbal de La Lagunan keskusta kuuluu myös UNESCON maailmanperintökohteiden joukkoon.

Gran Canaria

Gran Canaria on asukasluvultaan vain hieman Teneriffaa pienempi saari. Saarella sijaitsee myös tunnettu Las Palmasin kaupunki, jota ei tule sekoittaa La Palman saareen. Las Palmas on suosittu matkakohde, mutta kuitenkin myös 400 000 asukkaan kaupunki, jossa on turistien suosimien alueiden ohella paljon muutakin. Saaren suosittuihin kohteisiin kuuluu myös Playa del Inglés ja sen ympäristöstä Gran Canarian eteläosista löytyvät kuitenkin koko saaren parhaat hiekkarannat.

Lanzarote

Lanzarote on Kanariansaarten kolmanneksi suurin ja pohjoisin saari. Tuliperäinen, tulivuorenpurkausten muovaama Lanzarote on erityisesti luontokohteidensa puolesta mielenkiintoinen saari.  Tärkeimpiä kohteita ovat Puerto del Carmen ja Playa Blanca. Nämä kuten myös saaren suurin kaupunki Arrecife sijaitsevat Lanzaroten etelärannikolla.

Fuerteventura

Lanzarote on Kanariansaarten neljänneksi suurin saari ja sijaitsee kaikkein lähimpänä Afrikan mannerta. Merkittävä osa saaresta on melko tasaista ja melko kivikkoista aavikkoa. Tärkeimmät kohteet kuten Corralejo ja Caleta de Fuste sijaitsevat saaren itärannikolla, jolta löytyy rantoja jokaiseen makuun.

Kanariansaaret Fuerteventura

La Palma

Pieni La Palman saari on neljään suurempaan saareen verrattuna turismin suhteen selvästi rauhallisempi saari. Se on saariryhmän koillisin saari ja siellä asuu noin 90 000 asukasta.

La Gomera

La Gomera on pienempi ja vähemmän suosittu matkakohde Teneriffan länsipuolella. Mielenkiintoisista nähtävyyksistä siellä kuitenkin sijaitsee saaren sisäosien Garajonayn kansallispuisto.

El Hierro

El Hierro on Kanarian pääsaarista selvästi pienin ja kaikkein kauimpana Euroopasta. Siellä ei ole kansainvälistä lentokenttää ja saaren asukasluku on vain noin 10 000.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.