Kanariansaaret – Kartta, kohteet ja perustiedot

Kanariansaarten seitsemän pääsaaren muodostama Espanjan saariryhmä ja myös yksi Espanjan itsehallintoalueista. Se on pitkään ollut kuitenkin suosittu matkakohde myös suomalaisile. Saarilla asuu yhteensä hieman yli kaksi miljoonaa asukasta, mutta Teneriffa ja Gran Canaria ovat selvästi suurimmat saaret.

Kanariansaarten kartta

Kanariansaaret kartta suomeksi

Kanariansaaret suuruusjärjestyksessä

Teneriffa

Reilun 900 000 asukkaan Teneriffa on asukasluvultaan Kanariansaarten suurin saari. Teneriffalla on myös peräti kaksi kansainvälistä lentokenttää. Teneriffan vajaa 4 kilometriä koeka tulivuori Teide on myös Espanan korkein paikka. Teneriffa tunnetaan selkeästi rantakohteena, mutta saarella on myös mielenkiintoisia rantakohteita. Suurin kaupunki Santa Cruz sijaitsee saaren koillisosassa, mutta monet tärkeimmät lomakohteet kiten Los Cristianos ja Adeje sijaitsevat saaren etelärannikolla.

Gran Canaria

Gran Canaria on asukasluvultaan vain hieman Teneriffaa pienempi saari. Saarella sijaitsee myös tunnettu Las Palmasin kaupunki, jota ei tule sekoittaa La Palman saareen. Saaren suosittuihin kohteisiin kuuluu myös Playa del Inglés ja sen ympäristöstä Gran Canarian eteläosista löytyvät saaren parhaat hiekkarannat.

Lanzarote

Lanzarote on Kanariansaarten kolmanneksi suurin ja pohjoisin saari. Tuliperäinen, tulivuorenpurkausten muovaama Lanzarote on erityisesti luontokohteidensa puolesta mielenkiintoisin saari.

Fuerteventura

Lanzarote on Kanariansaarten neljänneksi suurin saari ja sijaitsee kaikkein lähimpänä Afrikan mannerta. Merkittävä osa saaresta on melko tasaista ja melko kivikkoista aavikkoa.

La Palma

Pieni La Palman saari on neljään suurempaan saareen verrattuna turismin suhteen selvästi rauhallisempi saari.

La Gomera

La Gomera on pienempi ja vähemmän suosittu matkakohde Teneriffan länsipuolella.

El Hierro

El Hierro on Kanarian pääsaarista selvästi pienin. Siellä ei ole kansainvälistä lentokenttää ja saaren asukaluku on vain noin 10 000.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *