La Défense Pariisi – Pilvenpiirtäjäalue

La Defense on hieman Pariisin kaupungin rajojen länsipuolella sijaitseva toimistoalue. Hallinnollisesti se on osa Hauts-de-Seinen deparmentiä. La Defense on myös yksi koko Euroopan suurimpia pilvenpiirtäjien keskittymiä. Alueen ensimmäiset toimistorakennukset valmistuivat 60-luvun puolivälissä ja sen jälkeen seuraavina vuosikymmeninä alueelle rakennettiin koko ajan lisää toimistorakennuksia ja myös varsinaisia pilvenpiirtäjiä.

La Defense Pariisi kartta

Tällä hetkellä alueen korkein rakennus on vuonna 1974 valmistunut 231 metriä korkea Tour First, joka on myös koko Ranskan korkein rakennus. Lisäksi 8 Ranskan 10:stä korkeimmasta rakennuksesta sijaitsee La Defensessä ja yli 100 metriä korkeita rakennuksia on noin 40.

Pilvenpiirtäjien ohella alueen ikonisin monumentti on 1990 valmistunut Grande Arche, joka on käytännössä massiivinen ontto kuutio tai moderni versio Riemukaaresta. Grande Arche onkin noin 110 metriä korkea. Se on myös Pariisin historiallisen akselin, Axe historiquen läntinen päätepiste.

La Defenseen on hyvät liikenneyhteydet metron, lähijunan ja pikaraitiotien muodossa. La Defensen on Pariisin metrolinjan 1 läntinen päätepiste. Defensessä myös Pariisin lähijunan RER:n A-linjan asema. Poikittaisyhteyksiä etelään ja pohjoiseen tarjoaa pikaraitiotielinja T2.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *