Lombardia matkakohteena

Lombardia on Italian hallinnollisista alueista väkiluvultaan suurin ja sijaitsee Pohjois-Italiassa, itä-länsi suunnassa melko keskellä. Lombardia on myös Italian kaikkein vauraimpia alueita. Alueen selvästi suurin kaupunki on Milano, jonka lentokentille Lombardiaan matkaavat todennäköisimmin myös laskeutuvat. Lombardiassa on kuitenkin myös paljon muuta nähtävää.

Lombardian kartta

Lombardian tärkeimmät kaupungit

Milano

Milano on Italian toiseksi suurin ja Pohjois-Italian suurin kaupunki. Parhaiten se tunnetaan mahdollisesti muodista, oopperasta ja jalkapallosta. Milanolla on ollut merkittävä rooli jo keskiajalla, mutta osa kaupungista tuhoutui toisessa maailmansodassa ja historia ei ole ehkä samalla tavalla läsnä kuin useissa muissa Italian kaupungeissa. Yksittäisistä nähtävyyksistä tunnetuin lienee Milanon tuomikirkko Duomo di Milano

Milano on ehkä muita Italian kaupunkeja kosmopoliittisempi ja business-henkisempi. Milano tarjoaa kyllä paljon nähtävää, mutta se ei välttämättä ole Italian kaupungeista romanttisimpia

Bergamo

Bergamo on Lombardian neljänneksi suurin kaupunki ja siellä sijaitsee myös Lombardian toiseksi suurin lentokenttä, vaikka siihen viitataan välillä myös Milanon toisena lentokenttänä. Bergamo on kuitenkin itsessäänkin hyvä matkakohde. Historiallisessa kaupungissa on käveltävää useamman päivän ajaksi.

Mantova

Mantova on pienempiä kaupunkeja, joka oli kuitenkin huomattavan merkittävä kaupunki keskiajalla ja ajan arkkitehtuurin ansiosta se on tänä päivänä edelleen näkemisen arvoinen kohde. Mantova sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Milanosta Lombardian länsiosassa.

Monza

Monza on Lombardian kolmanneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan erityisesti autoradastaan Autodromo Nazionale Monzasta, jolla ajetaan myös vuosttain F1-osakilpailu. Monza sijaitsee aivan Milanon pohjoispuolella, tai se voitaisiin laskea osaksi Milanon esikaupunkeja, eli sinne on hyvin helppo matkustaa Milanosta.

Cremona

Cremona on Lombardian hieman pienemiä, mutta historiallisesti merkittäviä ja kauniita kaupunkeja. Historiallisesti se on tunnettu myös erityisesti viulunrakentajien kaupunkina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *