Lombardia matkakohteena

Lombardia on Italian hallinnollisista alueista väkiluvultaan suurin ja sijaitsee Pohjois-Italiassa, itä-länsi suunnassa melko keskellä. Lombardia on myös Italian kaikkein vauraimpia alueita. Alueen selvästi suurin kaupunki on Milano, jonka lentokentille Lombardiaan matkaavat todennäköisimmin myös laskeutuvat. Lombardiassa on kuitenkin myös paljon muuta nähtävää. Italian suurimmista järvistä Como, Garda ja Maggiore sijaitsevat joko kokonaan tai osittain Lombardiassa.

Lombardian kartta

Lombardian viini ja ruoka

Lombardia kuuluu myös merkittäviin Italian viinialueisiin. Ruokakulttuurin osalta alueen tunnettuja ruokalajeja ovat mm. milanolainen vasikanleike, ossobuco ja risotto alla milanese.

Lombardian tärkeimmät kaupungit

Milano

Milano on Italian toiseksi suurin ja Pohjois-Italian suurin kaupunki. Parhaiten se tunnetaan mahdollisesti muodista, oopperasta. Myös Italian tunnetuimpiin jalkapallojoukkueisiin kuuluvat AC Milan ja Inter tulevat Milanosta. Milanolla on ollut merkittävä rooli jo keskiajalla, mutta osa kaupungista tuhoutui toisessa maailmansodassa ja historia ei ole ehkä samalla tavalla läsnä kuin useissa muissa Italian kaupungeissa. Yksittäisistä nähtävyyksistä tunnetuin lienee Milanon tuomikirkko Duomo di Milano. Oopperatalo La Scala kuuluu myös kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin.

Milano on ehkä muita Italian kaupunkeja kosmopoliittisempi ja business-henkisempi suurkaupunki, joka toisaalta levittäytyy melko laajalla, mutta jossa myös kattava julkinen liikenne. Milano tarjoaa kyllä paljon nähtävää, mutta se ei välttämättä ole Italia-stereotypioiden mukainen romanttinen ja kaikin tavoin historiaa henkivä kaupunki.

Brescia

Brescia on noin 200 000 asukkaallaan Lombardian toiseksi suurin kaupunki.

Bergamo

Bergamo on Lombardian neljänneksi suurin kaupunki ja siellä sijaitsee myös Lombardian toiseksi suurin lentokenttä, vaikka siihen viitataan välillä myös Milanon toisena lentokenttänä. Bergamo on kuitenkin itsessäänkin hyvä matkakohde. Historiallisessa kaupungissa on käveltävää useamman päivän ajaksi.

Mantova

Mantova on pienempiä kaupunkeja, joka oli kuitenkin huomattavan merkittävä kaupunki keskiajalla ja ajan arkkitehtuurin ansiosta se on tänä päivänä edelleen näkemisen arvoinen kohde. Koko kaupunki on Unescon maailmanperintökohteiden luettelossa. Mantova sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Milanosta Lombardian länsiosassa.

Monza

Monza on Lombardian kolmanneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan erityisesti autoradastaan Autodromo Nazionale Monzasta, jolla ajetaan myös vuosittain F1-osakilpailu. Monza sijaitsee aivan Milanon pohjoispuolella, tai se voitaisiin laskea osaksi Milanon esikaupunkeja, eli sinne on hyvin helppo matkustaa Milanosta.

Cremona

Cremona on Lombardian hieman pienemiä, mutta historiallisesti merkittäviä ja kauniita kaupunkeja. Historiallisesti se on tunnettu myös erityisesti viulunrakentajien kaupunkina.

Como

Como on noin 80 000 asukkaan kaupunki samannimisen Como-järven rannalla ja suurin kaupunki järvialueella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *