Normandia – Maihinnousun myötä tunnetuin alue Pohjois-Ranskassa

Normandia (Normandie) on hallinnollinen alue Pohjois-Ranskassa ja se rajautuu pohjoisessa Englannin Kanaaliin. Alueella asuu reilu 3 miljoonaa asukasta ja suurimpia kaupunkeja ovat Rouen, Caen, Le Havre ja Cherbourg, mutta alueelle matkaavalle tarjolla on myös nättejä pikkukaupunkeja. Normandia sopii pidemmänkin loman viettopaikasi, mutta alueen kaupunkeihin ja rannikolle on halutessaan mahdollista tehdä päiväretki tai parin päivän vierailu myös Pariisista.

Normandia kartta

Normandian maihinnousu

Laajemmalle yleisölle Normandia on kuuluisa toisen maailmansodan tapahtumista ja vuonna 1944 tapahtuneesta Normandian maihinnoususta. Historiallisista paikoista kiinnostuneille nähtävää on useammassakin paikassa Normandian rannikolla, mutta ne sijaitsevat kuitenkin Normandian itäpuoliskolla, Caenin kaupungista itään. Läntisimmissä osissa ovat USA:n maihinnousualueet Omaha ja Utah,

Normandian Rannikko

Normandian tärkeisiin luontonähtävyyksiin kuuluu myös Euroopan voimakkain vuorovesi-ilmiö. Rannikolla on sekä jyrkempiä rantatörmiä, mutta myös hiekkarantoja.

Normandian keittiö

Kalat ja merenelävä, erityisesti hummeri ja torvisimpukat ovat Normandian keittiössä tärkeässä roolissa. Ranskan tunnetuista juustoista Camembertia tuotetaan nimenomaan Normandiassa. Jälkiruoista paikallinen omenapiirakka Tarte Tatin kuuluu tärkeimpiin ruokalajeihin.

Juomien osalta Normandia kuuluu Ranskan tärkeisiin siiderin tuotantoalueisiin. Juomien osalta se tunnetaan kuitenkin myös Calvadosin tuotantoalueena, jota tuotetaan vain samannimisellä alueella.

Calvados Ranska

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *