Portugalin alueet matkakohteina

Portugali voidaan matkakohteiden osalta kaikkein yksinkertaisimmin jakaa kahteen kohdetyyppiin: Manner-Portugaliin ja saarin. Ehkä parempi tapa on kuitenkin jakaa se kuuteen eri alueeseen. Manner-Portugalin jakautuu Pohjoisee, keskiseen, Lissabonin ympäristöön sekä eteläiseen alueeseen. Portugalin saarista tunnetumpi on Madeira ja vähemmän tunnetumpi on Azorien saariryhmä.

Manner-Portugali

Pohjois-Portugali

Pohjois-Portugalissa sijaitsee maan toiseksi suurin kaupunki Porto, jonne on myös suoria lentoja Suomesta. Porton historiallinen keskusta sijaitsee, Douro-joen rannalla ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Yksittäisistä rakennelmista tunnetuin on varmasti joen ylittävä Dom Luis-sillta. Kaikkein parhaiten Porto ehkä kuitenkin tunnetaan portviinistään.

Muita Pohjois-Portugalin isompia kaupunkeja ovat Portugalin “perustamiskaupinki” Guimarães sekä uskonnollisena keskuksena tunnettu Portugalin kolmanneksi suurin kaupunki Braga.

Keski-Portugali

Keski-Portugali on maan vähemmän koluttuja turistialueita. Esimerkiksi alueen suurimmat kaupungit “Portugalin Venetsia” Aveiro ja yliopistokaupunki Coimbra voivat kuitenkin olla mielenkiintoisia päiväkohteita.

Lissabonia ympäröivä alue

Eteläisempi Keski-Portugali kuuluu vahvasti Lissabonin vaikutusalueeseen ja Lissabon on luonnollisesti sekä Portualin pääkaupunki, että maan ylivoimaisesti suurin kaupunki. Lissabonissa voi tutusta sekä entisen siirtomaamahdin historiaan, mutta se on myös nykyaikainen suurkaupunki, josta jokainen varmasti löytää mielenkiintoista nähtävä ja tehtävää melkeinpän mielenkiinnonkohteista riippumatta.

Etelä-Portugali

Etelä-Portugali ja erityisesti sen eteläisempi osa, eli Algarve on monille suomalaisillekin tuttu lomakohde, joka tunnetaan erityisesti rannoistaan. Rantakohteita alueelle on lukuisia, tunnetuimpien joukkoon kuuluvat esimerkiksi Albufeira ja Lagos. Alueen suurin kaupunki on Faro, jossa myös on Algarven kansainvälinen lentokenttä.

Portugalin saaret

Madeira

Madeira on saari noin 500 kilometriä Kanariansaarista pohjoiseen ja näiden tapaan melko perinteinen lomakohde. Vuoristoisen Madeira on luontonsa puolesta ehdottomasti näkemisen arvoinen ja ilmasto on suomalaisesta näkökulmasta hyvin lämmin, mutta hiekkarantoja ei juurikaan löydy.

Azorit

Azorit on saariyhmä melko pitkällä Atlantila, eikä sinne ole suoria lentoja Suomesta, joten sinne matkustamiseen täytyy nähdä hieman enemmän vaivaa. Azorit muodostuvat yhdeksästä tuliperäisestä saaresta, joista selkeähkösti suurin on São Miguel. Saarilla on paljon näkemisen arvoista luontoa ja luonnollisesti ilmasto lämpimähkö, muttei kannata odottaa hellesäitä talvikaudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *