Ranskan Riviera

Ranskan Riviera on tunnettu alue ja jo pitkään maineeltaan glamourinen rantalomakohde Ranskan Välimeren rannikolla. Ranskan Rivieraan ei kuitenkaan lasketa koko Ranskan Välimeren rannikkoa, vaan se alkaa määritelmästä riippuen hieman Ranskan toiseksi suurimman kaupungin Marseillen länsipuolelta tai vasta Cannesista ja päättyy Italian rajalle, josta jatkuu ns. Italian Riviera. Myös Monacon kaupunkivaltio hieman Nizzan itäpuolella lasketaan yleisesti osaksi Rivieraa.

Ranskan riviera kartta

Aurinko, rannat ja meri ovat alueen tärkeimpiä vetovoimatekijöitä matkailijalle. Koleampina talvikuukausina ei täällä auringonotto kuitenkaan onnistui. Riviera on siis useimmille kesäkauden kohde. Toisaalta hintataso Rivieralla on monilta osin korkeahko. Sopuhintaisempia majoitusvaihtoehtoja toki löytää jos jaksaa nähdä hieman vaivaa tai majoittuu suosituimpien kohteiden ulkopuolelle.

Rivieran selvästi suurin lentokenttä sijaitsee Nizzassa ja se on selkeästi helpoin paikka saapumiseen Rivieralle matkustaville. Rivieralla on varsin hyvä julkisen liikenteen yhteydet, mutta monet päätyvät myös auton vuokraamiseen, jotta voivat kulkea vapaasti pitkin rannikkoa.

Nizza

Nizza on Rivieran ylivoimaisesti suurin kaupunki, jossa on mahdollisuudet myös kaupunkilomailuun kulttuurikohteiden, museoiden, kauppojen ja ravintoloiden muodossa. Varsinaisen Nizzan rannat ovat kivisiä ja hiekkarannat löytyvät kaupungin ulkopuolelta.

Cannes

Rivieran varmaankin toiseksi tunnetuin kaupunki on elokuvajuhlistaan ja rantaelämästään tunnettu Cannes. Kaupungin tärkein katu on palmujen reunustama rantabulevardi La Croisette. Kaupungin kaksi hiekkarantaa ovat Plage de la Croisette ja Plage du Mid. Glamourisempaa yöelämää etsivälle Cannesista on myös paljon vaihtoehtoja. Cannesissa saattaa pärjätä ihan kävellen, mutta kaupungissa on toimiva julkinen liikenne bussien muodossa.

St Tropez

St Tropez on maineeltaan erityisesti raharikkaiden temmellyspaikka.

Antibes

Antibes on nätti pikkukaupunki Nizzan ja Cannesin puolivälissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *