Ranskan Riviera

Ranskan Riviera on tunnettu alue, maineeltaan glamuurinen lomakohde Ranskan Välimeren rannikolla. Ranskan Rivieraan ei kuitenkaan lasketa koko Ranskan Välimeren rannikkoa, vaan se alkaa määritelmästä riippuen hieman Ranskan toiseksi suurimman kaupungin Marseillen länsipuolelta tai vasta Cannesista ja päättyy Italian rajalle, josta jatkuu ns. Italian Riviera. Myös Monacon kaupunkivaltion lasketaan osaksi Rivieraa.

Ranskan riviera kartta

Aurinko, rannat ja meri ovat alueen tärkeimpiä vetovoimatekijöitä matkailijalle. Koleampina talvikuukausina ei täällä auringonotto kuitenkaan onnistui. Riviera on siis ennen kaikkea kesäkauden kohde. Toisaalta hintataso Rivieralla on monilta osin korkeahko. Sopuhintaisempia majoitusvaihtoehtoja toki löytää jos jaksaa nähdä hieman vaivaa.

Rivieran selvästi suurin lentokenttä sijaitsee Nizzassa ja se on selkeästi helpoin paikka saapumiseen Rivieralle matkustaville. Rivieralla on varsin hyvä julkisen liikenteen yhteydet, mutta monet päätyvät myös auton vuokraamiseen, jotta voivat kulkea vapaasti pitkin rannikkoa.

Nizza on Rivieran ylivoimaisesti suurin kaupunki, jossa on mahdollisuudet myös kaupunkilomailuun kultuturikohteiden, museoiden, kauppojen ja ravintoloiden muodossa. Varsinaisen Nizzan rannat ovat myös kivisiä ja hiekkarannat löytyävät kaupungin ulkopuolelta.

Rivieran varmaankin toiseksi tunnetuin kaupunki on elokuvajuhlistaan ja rantaelämästään tunnettu Cannes. Muita tärkeimpiä kaupunkeja ovat mm. St Tropez ja Antibes.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *