Rheinland-Pfalz Saksan viiniosavaltio

Rheinland-Pfalz on osavaltio Saksan länsiosassa. Osavaltio rajautuu lännessä Belgiaan, Luxemburgiin, Ranskaan ja pieneen Saarlandin osavaltioon. Saksan puolella naapuriosavaltioita ovat Nordrhein-Westfalen, Hessen ja Baden-Würtenberg. Käytännössä Rheinland-Pfalzin itärajana toimii Rein-joki.

Rheinland-Pfalz Saksa kartta

Rheinland-Pfalzin osavaltiossa asuu noin 4 miljoonaa asukasta, mutta siellä ei kuitenkaan sijaitse kovin suuria tai tunnettuja kaupunkeja. Rheinland-Pfalzin pääkaupunki ja suurin kaupunki on Mainz. Rheinland-Pfalzin alueelle matkaaville Frankfurtin tai Düsseldorffin lentokentät ovat todennäköisesti näppärimpiä paikkoja. Osavaltio tunnetaan ehkä parhaiten Saksan viinintuotanto-osavaltiona. 13:sta Saksan viinintuotantoalueesta kuusi sijaitsee Rheinland-Pfalzissa.

Vajaan 100 000 asukkaan pienemmästä Kaiserslauternin kaupungista tulee myös yksi Saksan tunnetummista jalkapallojoukkueista 1. FC Kaiserslautern.

Mainz

Reilun 200 000 asukkaan historiallinen Mainz on osavaltion pääkaupunki ja sijaitsee sen länsirajalla vain parinkymmenen kilometrin päässä Frankfurtista. Kaupungin historia ulottuu antiikin aikoihin asti sillä sen perustivat roomalaiset, mutta merkittävä osa kaupungin keskustasta on keskiaikaista perua.

Koblenz

Koblenz on osavaltion kolmmaneksin suurin kaupunki noin 110 000 asukkaallaan. Koblenzin edustalla kohtaavat Saksan kaksi suurta jokea Rein ja Mosel.

Trier

Trier on Saksan neljänneksi suurin osavaltio, jossa asuu noin hieman päälle 100 000 asukasta. Se on Saksan vanhimpia kaupunkeja, sillä sen historia ulottuu antiikin Rooman aikoihin asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *