Saksan viinialueet

Saksa ei ole aivan maailman tunnetuimpia viinimaita, mutta Saksassa sijaitsee kuitenkin useampia mielenkiintoisimpia viinintuotantoalueita. Saksan viinialueet sijaitsevat suurelta osin Baden-Würtenbergin ja Rheinland-Pfalzin osavaltioissa Lounais-Saksassa. Saksassa voidaan laskea olevan yhteensä 13 eri viinintuotantoaluetta.

Saksan viinialueet kartta

Saksan tärkeimmät viinialueet

Ahr

Ahr on pienehkö viinialue Bonnin eteläpuolella Rheinland-Pfalzin osavaltioissa, joka on nimetty samannimisen joen mukaan. Alueella tehdään Rieslingiä, mutta moniin muihin Saksan viinialueisiin verrattuna se tunnetaan erityisesti punaviineistään

Baden

Baden on yksi Saksan suurimmista viinialueista ja se sijaitsee aivan Saksan lounaisosissa. Alue lähtee Mannheimin tuntumasta ja jatkuu aivan eteläisimpään Saksaan Sveitsin rajalle asti. Täälläkin viljellään Rieslingiä, mutta se ei kuulu alueen kaikkein tärkeimpiin viineihin.

Franken

Frankfurtista itään Würzburgiin ja sen itäpuolelle jatkuva Franken on Reinin ympärillä oleva kapeahko viinialue. Kyseessä on varsin puhtaasti valkoviinialue.

Hessische Bergstraße

Hessische Bergstraße on Saksan pienin viinialue Frankfurtin eteläpuolella Hessenissä Baden-Würtenbergin pohjoispuolella. Hessische Bergstraßen alueella Rieslingit ovat tärkeimpiä viinejä, mutta niitäkään ei laajasri viedä alueen ulkopuolelle.

Mittelrhein

Mittelrhein (Keski-Rein) on nimensä mukaisesti Reiniä ympäröivä kapeahko viinialue Rheinland-Pfalzin osavaltion pohjoisosassa.

Mosel

Moselin viinialue on saanut nimensä samannimisen joen mukaan. Se sijaitsee Luxembourgin rajalla. Mosel tunnetaan erityisesti hapokkaista ja aromikkaista valkoviineistään. Mosel on Rieslingin tuotantoaluetta. Moselin viineille tyypillistä on myös melko matala alkoholipitoisuus,

Nahe

Nahe on pienehkö viinialue Reinin ja Mainzin itäpuolella. Viinialue on saanut nimensä Nahe-joesta. Nahella tuotetaan lähinnä Rieslingiä.

Pfalz

Palatinate on viinialue joka pitkulaisesti Ranskan rajalta pohjoiseenpäin. Pfalzt on myös yksi Saksan suuriummista viinialueista.

Rheingau

Rheingaun on nimensä mukaisesti Reinin ympäristössä sijaitseva viinialue Wiesbadenista Rüdesheimiin.

Rheinhessen

Rheinhessen sijaitee nimensä mukaisesti Hessenin osavaltiossa Reinin ympäristössä.

Saale-Unstrut

Saale-Unstrut on toinen Itä-Saksan viinialueista.

Sachsen

Saksan viinialueista pienin ja itäisin sijaitsee Elben ympäristössä ja Dresdenin ympäristössä.

Württemberg

Württemberg on pinta-alaltaan yksi Saksan suurimmista viinialueista ja se sijaitsee osittain samannimisessä Baden-Württembergin osavaltiossa. Viiniä viljellän Neckar-joen ympäristössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *