Tiroli matkakohteena

Tiroli on tunnettu alue ja yksi Itävallan osavaltioista. Tirol itseasiassa jakautuu itseasiassa kahteen toisistaan erilliseen alueeseen. Tiroli on pinta-alaltaan Itävallan kolmanneksi suurin osavaltio, asukasluvultaan keskimmäinen 5/9 ja asukastiheydeltään harvimmin asuttu. Tirolissa asuu noin 750 000 asukasta. Osavaltio rajautuu pohjoisessa Saksaan ja etelässä Italiaan.

Italian puolla sijaitsee saksankielinen Etelä-Tirolin alue, joka oli osa Itävalta-Unkari reilu 100 vuotta sitten, mutta se siirtyi Italialla ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

Tiroli osavaltio

Osavaltion ylivoimaisesti suurin kaupunki ja koko Itävallan viidenneksi suurin kaupunki on noin 125 000 asukkaan Innsbruck. Siellä on myös Itävallan kolmanneksi suurin lentokenttä. Se tunnetaan talviurheilukaupunkina, jossa on pidetty kahdet talviolympialaiset(1964 ja 1976) ja se on myös osa Keski-Euroopan mäkiviikkoa.

Osavaltiossa sijaitseekin hyvin paljon Alppien tärkeitä laskettelukohteita kuten Kitzbühel ja St. Anton. Kesällä alppialueet ovat myös tietysti suosittuja patikointi- ja pyöräilymatkaajien suosiossa myös kauniiden vuoristokyliensä ansiosta. Innsbruckin ohella osavaltiossa ei olekaan muita suurempia kaupunkeja vaan sen tunnetaan juuri luonnostaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *