Transilvania – Romanian myyttisin alue

Transilvania on alue melko keskellä Romaniaa. Sillä viitataan historialliseen alueeseen Romanian luoteis- ja keskiosissa. Parhaiten ihmiset tuntevat Transilvania varmaankin Draculan kotipaikkana. Se ei ole virallinen hallinnollinen alue, eikä ole tarkalleen yksiselitteistä, mitkä Romanian luoteisosan alueet siihen lasketaan. Aivan luoteisimpia Unkarin ja Serbiaan rajautuvia alueita ei kuitenkaan lasketa yleisimmin osaksi Transilvaniaa. Unkarilaiset ovat alueella myös merkittävä etninen vähemmistö muodostaen melkein viidesosan alueen väestöstä.

Transilvania kartta

Cluj-Napoca

Cluj Napoca on Romanian toiseksi suurin ja Transilvanian alueen suurin kaupunki. Cluj Napocan asukasluku on noin 300 00, eli se on keskikokoinen eurooppalainen kaupunki, jonka keskeisimmillä (ja eniten matkaajia kiinnostavilla) paikoilla pärjää varsin hyvin kävellen.

Cluj Napoca ei ole suurkaupunki, mutta mielenkiintoisia ravintoloita ja kahviloita on vähintään pitkän viikonlopun tarpeiksi. Syöminen on suomalaisittain halpaa ja romanialaisen sekä unkarilaisen keittiön ohella on tarjolla myös suomalaisillekin tutumpia etnisiä ravintoloita.

Kaupungista tulee myös jalkapallojoukkue CFR Cluj, joka on useampana viime vuonna voittanut Romanian mestaruuden.

Cluj Napoca on myös tärkeä yliopistokaupunki, jonka yhtenä seurauksena on myös melko vireä baarikulttuuri ja yöelämä. Kaupungissa on ”särmää” siinä mielessä, ettei se ole valtaisten turistimassojen valtaama, mutta se on kuitenkin kaupunki, jolla on merkittävää historiaa eikä se todellakaan ole stereotyyppisen ruma itäeurooppalainen betonikaupunki, vaan sopivan mielenkiintoinen kohde Itä-Euroopan kiertävälle ja hieman vähemmän tunnettujen matkakohteiden ystävälle.

Brasov

Brasov on noin neljännesmiljoonan asukkaan kaupunki kaakkois-Romaniassa. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä on ainakin goottilaistyylinen Musta kirkko, Biserica Neagră. Muutamia kymmeniä kilometrejä kaupungin lounaispuolella sijaitsee Draculan linnaksi kutsuttu kukkulalinna.

Sibiu

Sibiu on noin 150 000 asukkaan kaupunki keskellä Romaniaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *