Barcelonan lentokenttä (El Prat)

Barcelonan lentokenttä (Aeropuerto de Barcelona, ) on matkustajamääriltään Espanjan toiseksi suurin kenttä Madridin lentokentän jälkeen ja ylivoimaisesti Katalonian suurin lentokenttä. Vuonna 2022 lentokentän kautta kulki noin 41 miljoonaa matkustajaa. Se myös kuuluu Euroopan kymmenen suurimman lentokentän joukkoon.

Helsingistä Barcelonan kentälle lentävät Finnair ja Norwegian. Lentokenttä muodostuu kahdesta terminaalista. Isompi terminaali 1 jakautuu viiteen moduuliin. Terminaali 2:ta käyttävät pääsääntöisesti erilaiset halpalentoyhtiöt ja se jakautuu kolmeen osaan (2A, 2B ja 2C).

Mikäli kaupungista lähtee eri lentoyhtiöllä kuin saapuessaan, on syytä katsoa, kummasta terminaalista lento lähtee. Terminaalien välillä kulkee ilmainen lentokenttäbussi, mutta siirtymisessä saattaa mennä kymmenisenkin minuuttia. Lentokentän koon ja matkustajamäärien takia varsinkin turvatarkastuksessa saattaa joskus mennä kauankin aikaa.

Barcelona lentokenttä pohjakartta
Barcelonan lentokentän kaksi terminaalia

Lentokentältä Barcelonan keskustaan

Barcelonan keskustaan lentokentältä kulkee nopeimmin paikallisjunalla R2 Nord. Junat lähtevät 30 minuutin välein ja pysähtyvät tärkeimmillä asemilla, joista on on myös vaihtomahdollisuudet metroon. Junalipun hinta on 4,5 euroa.

Lentokentältä pääsee keskustaan myös metrolla. Metrolinja 9 pysähtyy molemmissa terminaaleissa. Metrolla keskustaan menee noin puoli tuntia ja metrolinja 9 myös leikkaa käytännössä kaikkia muita kaupungin metrolinjoja, joten myös niihin on mahdollista vaihtaa.

Lentokentän molemmista terminaaleista pääsee keskustaan myös lentokenttäbussilla. Matka kestää reilusta puolesta tunnista lähes tuntiin, kellonajasta riippuen ja maksaa kuusi euroa. Busseja kulkee hyvin tiheästi 5-10 minuutin välein. Matkalipun voi ostaa ennakkoon, mutta myös kuljettajalta.

Taksi kentältä keskustaan maksaa reilusta kahdestakymmenestä eurosta jopa vajaaseen 40:een euroon. Lentokentältä voi myös varata kuljetuksen etukäteen.

Lentokenttähotellit

Lentokentän ympäristössä on laaja valikoiman erihintaisia majapaikkoja.