Berliinin lentokentät (Tegel ja Schönefeld)

Berliinissä on 2020 kaksi merkittävää kansainvälistä lentokenttää Tegel ja Schönefeld. Berliinin ollaan jo pitkään suunniteltu ja rakennettu uutta pääkenttää (Berlin Brandenburg), joka vihitään käyttöön lopulta lokakuun 2020 lopulla.

Tegel

Tegel on Berliinin kahdesta nykyisestä lentokentästä suurempi. Se on Saksan neljänneksi suurin lentokenttä ja matkustajamääriltään samaa kokoluokkaa Helsingin lentokentän kanssa. Kenttä sijaitsee melko lähellä Berliinin keskustaa sen luoteispuolella.

Tegelillä ei ole metro- tai juna-asemaa, joten Berliinin keskustaan on kuljettava bussilla. Bussipysäkit sijaitsevat lentokentän päärakennuksen edessä. Bussilipun saa ostettua bussipysäkin vieressä tai A-terminaalissa olevista automaateista. Sama lippu käy bussiin ja junaan sekä oikeuttaa vaihtoihin kahden tunnin ajan. AB-vyöhykkeen lippu maksaa 2,8 euroa.

Kuuden minuutin välein lähtevä TXL-lentokenttäbussi kulkee lentokentältä Alexanderplatzille. Matka kestää noin 30-40 minuuttia. Bussi 109 kulkee Tegeliltä suoraan Zoo-asemalle. Näiltä asemilta pääsee hyvin jatkamaan juna- ja metrolinjoille minne muualle tahansa Berliinissä.

Schönefeldin kenttä

Berliinin pienempi lentokenttä Schönefeld on Saksan kahdeksanneksi suurin lentokenttä ja sen kautta kulki vuonna 2019 noin 11 miljoonaa matkustajaa. Tegeliin verrattuna se sijaitsee hieman kauempana keskustasta, noin 20 kilometriä sen eteläpuolella.

Schönefeldin kentällä on juna-asema, josta pääsee lähijunilla Berliinin keskustaan.