Bilbaon lentokenttä

Bilbaon lentokenttä on Baskimaan ja myös koko Pohjois-Espanjan suurin lentokenttä ja sinne on myös selvästi enemmän lentoja kuin muualle Pohjois-Espanjaan. Muiden Pohjois-Espanjan lentokenttien kuten Santiago de Compostellan, Oviedon ja A Coruñan matkustajamäärät ovat olleet alle puolet Bilbaon kentän liikennemääristä.

Vuonna 2019 Bilbaon lentokentän kautta kulki noin 6 miljoonaa matkustajaa. Kentältä on tiheästi lentoja muille Espanjan suurimmille kentille, mutta myös moniin suurin eurooppalaisiin kaupunkeihin. Ei kuitenkaan Suomeen. Suomesta Bilbaoon lentäessä täytyy yleensä vaihtaa konetta jollain Euroopan suurella kentällä kuten vaikkapa Frankfurtissa, Pariisissa tai Amsterdamissa.

Lentokenttärakennuksella itsesään on myös tiettyjä arkkitehtuurisia ansioita, sen on suunnitellut tunnettu arkkitehti Santiago Calatrava ja se on harvoja lentokenttärakennuksia, joita saattaisi itsessään voida kutsua nähtävyydeksi.

Lentokenttä sijaitsee reilu 10 kilometriä Bilbaon keskustan pohjoispuolella. Lentokentälle ei ole raideyhteyttä, mutta paikallisen BizkaiBussin linja numero 3247 kulkee kentältä keskustaan 20 minuutin välein ja matka kestää normaalisti noin 25 minuuttia.

Taxin lentokentältä keskustaan tulisi maksaa vähän yli 20:stä eurosta 30:een euroon.