Bolognan lentokenttä (Guglielmo Marconi)

Bolognan lentokenttä (Aeroporto di Bologna-Guglielmo Marconi) on Italian 10 suurimman lentokentän joukossa. Se on myös Emilia-Romagnan alueen suurin lentokenttä. Kentältä on lentoja muihin Italian suurille kentille, mutta myös muualle Eurooppaan. Varsinkin Ryanair lentää Bolognaan monesta paikasta.

Lentokenttä on nimetty italialaisen Nobel-palkitun Fyysikon Guglielmo Marconin mukaan. Vuonna 2019 Bolognan lentokentän kautta kulki hieman alle 10 miljoonaa matkustajaa. Lentokenttä muodostuu yhdestä terminaalista, jossa 24 lähtöporttia.

Lentokenttä sijaitsee melko lähellä Bolognan keskustaan vain noin 5 kilometriä keskustan kaakkoispuolella. Lentokentälle ei ole vielä raideyhteyttä, mutta paikallinen Aerobus liikennöi tiheillä vuoroväleillä kentältä keskustaan. Matka-aika keskustaan on non 20 minuuttia ja lippu maksaa kuusi euroa. Tarkemmat tiedot voi katsoa Aerobussin sivuilta.

Lentokentälle on kuitenkin juuri valmistumassa monorail-järjestelmä, jonka pitäisi olla kesän 2019 aikana valmis. Tarkoista aikatauluista ei kuitenkaan ole vielä tietoa. Siirtymisen lentokentältä keskustaan pitäisi kuitenkin kestää vain 7 minuuttia. Taksin kentältä keskustaan tulisi maksaa reilusta 10 eurosta noin 15 euroon.

Lentokentältä on myös päivittäin suoria busseja lähialueen muihin merkittävämpiin kaupunkeihin kuten Ferraraan, Firenzeen, Modenaan, Ravennaan ja Riminiin.