Brysselin lentokenttä

Brysselin pääkenttä Zaventem on hyvin selkeästi Belgian suurin lentokenttä. Belgian toiseksi suurin lentokenttä sijaitsee Charleoissa, mutta siihen viitataan joskus myös nimellä Bryssel-Charleroi. Muut Belgian lentokentät ovat hyvin pieniä, joten Belgiaan lentäessä lento laskeutuu jommallekummalle näistä Brysselin kentistä.

Belgia on toki pieni maa, ja etäisyydet lyhyitä, joten junamatka Amsterdamista tai Düsseldorfista on suhteellisen näppärä eikä vaikkapa Pariisin tai Frankfurtin kentiltäkään matka-aika ole kohtuuton.

Brysselin päälentokenttä (Zavantem)

Brysselin päälentokenttä Zavantem sijaitsee reilu 10 kilometriä keskustasta itään. Vuonna 2022 kentän kautta kulki noin 17 miljoonaa matkustajaa. Suomesta Finnairilla on suoria lentoja Brysselin pääkentälle. Kenttä on myös Belgian kansallisen lentoyhtiön Brussels Airlinesin pääkenttä.

Junalla on näppärää siirtyä kentältä Brysselin keskustan juna-asemille. Junia kulkee vähintään vartin välein ja itse matka kestää myös noin vartin. Yhdensuuntainen lippu maksaa 8,60 € ja menopaluu 14,60 €.

Brysselin lentokenttä kartta

Taksin lentokentältä keskustaan tulisi maksaa noin 45 euroa. Jotkut taksitoimijat tarjoavat myös mahdollisuuden varata kuljetuksen keskustaan etukäteen netistä.

Bryssel-Charleroin lentokenttä

Bryssel-Charleroin lentokenttä sijaitsee nimensä mukaisesti Charleroin kaupungissa noin 100 kilometriä Brysselistä etelään. Vuonna 2018 kentän kautta kulki noin 8 miljoonaa matkustajaa. Selkeästi tärkein kenttää käyttävä lentoyhtiö on Ryanair, joka alkou lentää Charleroihin Helsingistä 2021.

Lentokentältä kulkee tiheästi busseja Brysseliin ja myös muille lähialueen kaupunkeihin. Myös esimerkiksi Ranskan puolelle ja Luxembourgiin. Bussilippu Brysseliin maksaa 15 euroa.

Taksi Charleroin lentokentältä Brysseliin maksaa kuitenkin yli 100 euroa.

Charleroi-Bryssel lentokenttä kartta