Catanian lentokenttä

Catanian lentokenttä (Aeroporto Internazionale Vincenzo Bellini di Catania-Fontanarossa) kuuluu Italian suurimpien lentokenttien joukkoon. Yhdessä Napolin kentän kanssa se on Etelä-Italian matkustajamääriltään suurin kenttä ja se on myös Sisilian suurin lentokenttä. Kentältä on hyvät yhteydet lähes joka puolelle Eurooppaa. Myös Finnair lentää Cataniaan Helsingistä.

Lentokenttä on nimetty Cataniassa 1800-luvun alussa syntyneen säveltäjä Vincenzo Bellinin mukaan. Lentokenttä muodostuu yhdestä terminaalista, jossa on 22 porttia.

Lentokenttä sijaitsee varsin lähellä Catanian keskustaa, vain vajaa viisi kilometriä sen eteläpuolella.

Paikallinen ALIBUS liikennöi kentältä keskustaan. Matka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa neljä euroa ja lippua voi käyttää 90 minuutin ajan myös muussa Catanian julkisessa liikenteessä. Busseja kulkee puoli viidestä puoleen yöhön 25 minuutin välein.

Lentokentältä kulkee myös busseja muihin Länsi-Sisilian kaupunkeihin kuten Messinaan, Syrakusaan, Taorminaan ja Ragusaan.

Lentokentän välittömässä läheisyydessä on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja, jos tarvitsee yösijan aivan lentokentän vierestä.

Catanian lentokenttä ja muut Sisilian kansainväliset lentokentät kartalla.

Catanian lentokenttä ja Sisilian kansainväliset lentokentät kartalla.