Dohan lentokenttä (Hamad)

Dohan lentokenttä (Hamad) on sekä Qatarin ainoa lentokenttä että koko Lähi-Idän suurimpien lentokenttien joukossa. Ainoastaan Dubain kenttä on sitä selvästi suurempi ja Saudi-Arabian suurin lentokenttä Jeddan kenttä on Dohan lentokentän kanssa samaa kokoluokkaaa. Vuonna 2018 Dohan kentän kautta kulki noin 40 miljoonaa matkustajaa.

Dohan kenältä on kattavasti lentoja eri puolille maailmaa. Selvästi eniten reittejä kentältä tarjoaa Qatarin kansallinen lentoyhtiö Qatar Airways. Myös Suomesta Helsingistä Dohaan suoria lentoja tarjoaa juuri Qatar Airways.

Qatarissa on panostettu vahvasti siihen, että Dohan kentästä tulisi yksi Lähi-Idän solmupisteistä ja siellä on hyvin kattavasti tarjolla monenlaisia palveluita matkustajille ja koneen vaihtajille. Pitkiän vaihdon matkustajille on myös järjejestetty mahdollisuuksia päästä tutustumaan Dohan kaupunkiin. Lentokentällä on yhteensä viisi terminaalia: A, B, C, D ja E.

Kentältä Dohan keskustaan

Doha on monille välilaskupaika, mutta yhä useammille myös varsinainen matkakohde. Kenttä sijaitsee Qatarin itärannikolla aivan pääkaupunki Dohan lähellä, noin 5 kilometriä Dohan keskustasta itään.

Dohan lentokenttä kartta