Dubain lentokenttä

Dubain lentokenttä on sekä Arabiemiraattien että koko Lähi-Idän matkustajamääriltään suurin lentokenttä. Vuonna 2019 sen kautta kulki noin 86 miljoonaa matkustajaa. Koko maailmassa oli vain kaksi suurempaa lentokenttää.

Yhtenä maailman suurimmista lentokentistä sieltä on hyvin kattavasti lentoja eri puolille maailmaa. Dubain lentokenttä on myös usein paras paikka vaihtaa konetta jos haluaa matkustaa Euroopasta Lähi-Itään kaupunkiin, johon ei ole suoria lentoja. Lentokenttä on myös lentoyhtiö Emiratesin päälentokenttä.

Helsingistä Dubaihin suoria lentoja tarjoavia lentoyhtiöitä ovat Finnair ja Flydubai.

Suurten matkustajamäärien seurauksena Dubain lentokenttä on myös kooltaan hyvin suuri. Lentokentällä on kolme eri terminaalia. Terminaali 3 on pelkästään Emiratesin lennoille. Finnair puolestaan käyttö terminaalia 1. Terminaalien välillä kulkee busseja, mutta kannattaa silti katsoa jo etukäteen mistä terminaalista oma lento lähtee.

Yhtenä maailman suurimmista lentokentistä kentällä on äärimmäisen laaja palvelutarjonta

Kentältä Dubain keskustaan

Lentokenttä sijaitsee lähellä Sharjahia vain noin 5 kilometrin päässä Dubain keskustasta.

Dubain lentokenttä kartta

Näppärä ja usein nopein tapa siirtyä Dubain keskustaan on metrolla. Metron punainen linja liikennöi lentoaseman 1 ja 3 terminaaleista, päivittäin noin aamukuudesta keskiyöhön, poikkeuksena perjantait. Lippuja voi ostaa itse metroasemilla. Dubain metroissa on sekavaunujen lisäksi myös omat vaunut naisille ja lapsille.