Dublinin lentokenttä – Lennot ja siirtyminen keskustaan

Dublinin lentokenttä (Aerfort Bhaile Átha Cliath) on Irlannin suurin lentokenttä ja se kuuluu Euroopan 15:tä suurimman lentokentän joukkoon. Lentokenttä muodostuu kahdesta terminaalista. Vuonna 2019 kautta kentän kautta kulki noin 33 miljoonaa matkustajaa.

Lentokenttä on sekä irlantilaisen Aer Linguksen että halpalentoyhtiö Ryanairin pääkenttä. Suomesta Dubliniin lentää Finnair. Lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Dublinin pohjoispuolella.

Dublinin lentokenttä kartta

Dublinin lentokentältä keskustaan

Kentällä ei ole raideyhteyttä, mutta monet eri bussiyhtiöt tarjoavat yhteyksiä Dublinin alueelle sekä muihin Irlannin kaupunkeihin. Esimerkki bussiyhtiö Aircoachin bussien aikatauluja voi tarkastella täältä. Matka keskustaan O’Connell Streetille kestää 20-30 minuuttia. Kentältä on myös vain noin sadan kilometrin matka Pohjois-Irlannin rajalle.

Myös Dublinin paikallisesta joukkoliikenteestä vastaava Dublin Bus tarjoaa yhteyksiä Dublinin keskustaan. Linja 747 kulkee keskustaan pysähtyen harvemmin, bussi nr 16:lla pysäkkejä on selvästi enemmän. Taksi kentältä keskustaan maksaa 25-30 euroa ja kestää puolisen tuntia.

Lentokenttähotellit

Dublinin lentokentän ympäristössä sijaitsee useampia hotelleja ja majapaikkoja. Aivan varsinaisen lentokentän alueella, periaatteessa kävelymatkan päässä terminaaleista sijaitsee kaksi hotellia. Radison Blu hotel ja Maldron hotel.