Euroopan halvat matkakohteet: Ideoita budjettilomalle

Monet Euroopan tunnetummista matkakohteista eivät ole sieltä halvimmasta päästä ja tunnetummat Itä-Euroopan kaupungitkin ovat vaurastumisen myötä muuttuneet hieman vähemmän halvoiksi. Halpaa lomamatkaa metsästävälle vaihtoehtoja on kuitenkin tarjolla, varsinkin jos jaksaa nähdä itse hieman vaivaa. Alla lista edullisista matkakohteista. Nämä ovat myös paikkoja, joihin on suht hyvin tarjolla lentoja myös Helsingistä tai muualta Suomesta.

Belgrad

Belgrad on Serbian ja myös koko Balkanin suurin kaupunki, jossa on tarjolla hyvinkin edullisia ravintoloita ja yöelämää. Belgrad kuten Serbia on mielenkiintoinen yhdistelmä itää ja länttä. Monin tavoin se ei eroa merkittävästi muista Euroopan kaupungeista, mutta kyrilliset aakkoset ja ortodksikirkot muistuttavat vahvoista itäisistä vaikutteista. Tähän liittyen kaupungissa on mielenkiintoista nähtävää sekä lähi- että kaukaisemmankin historian näkökulmasta.

Bukarest

Bukarest on Romanian pääkaupunki ja kokonsa puolesta todellinen suurkaupunki. Bukarestiin ja koko Romaniaan liitetään paljon ennakkoluuloja, eikä aina täysin syyttä, mutta kuten mainittu, Bukarest on suurkaupunki, jonka kauniimmassakin puolessa on todella paljon nähtävää. Hinnat myös todellakin ovat suomalaisesta näkökulmasta edullisia. Lentoyhtiö Blue Air myös tarjoaa vuoden ympäri varsin edullisia lentoja Bukarestiin.

Kiova

Myös Kiova Itä-Euroopan vähemmän tunnettuja suurkaupunkeja ja 2014 alkanut Itä-Ukrainan kriisi on etisestään vähentänyt monien innostusta lähteä tutustumaan tähän kaupunkiin. Osittain myös tämän seurauksena hintataso Kiovassa on suomalaisille todella edullinen. Keskustankin tuntumassa on toki harmaata neuvostoarkkitehtuuria, mutta myös kauniita historiallisia kirkkoja, edullisia ostoskatuja sekä korkeakulttuuria esimerkiksi oopperan ja baletin muodossa. Helsingistä Kiovaan lentää Ukraine International Airlines

Minsk

Minsk on Valko-Venäjän pääkaupunki ja ainoastaan reilun tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Sinne lentää lentoyhtiö Belavia. Valko-Venäjälle tarvitaan viisumi, mutta Minskiin lentäville tätä ei tarvita jos maassa on korkeintaan viisi vuorokautta. Minskin hintataso on suomalaiselle oikeinkin edullinen ja miljoonakaupunkina nähtävää on vähintään muutaman päivän matkalle. Keskusta on myös hyvin siisti ja hyvin hoidettu, kaukana ennakkoluuloista, joita entisen Neuvostoliiton kaupunkeihin usein liitetään.

Poznan

Poznan on Puolan suurimmista kaupungeista vähemmän tunnettuja. Reilun puolen miljoonan asukkaan Poznan kuuluu kuitenkin maan tärkeimpiin kaupunkeihin ja 2022 Ryanair myös aloittaa lennot kaupunkiin Helsingistä.

Skopje ja Makedonia

Makedonia on Euroopan vähemmän tunnettuja valtioita ja Skopje on sen pääkaupunki. Se sijaitsee Balkanin eteläosassa sisämaasssa, Albanian itäpuolella ja Kreikan pohjoispuolella. Helsingistä ei ole suoria lentoja Skopjeen, mutta halpalentoyhtiö Wizz Air aloitti lennot Turusta heinäkuun lopulla. Skopje on aiemmin mainittuja kaupunkikohteita selvästi pienempi ja niihin verrattuna Skopjessa kannattaa ehkä ennen kaikkea tutusta myös muuhun Makedoniaan ja sen luontokohteisiin.

Sunny Beach ja Kultahietikko (Bulgaria)

Bulgarian rantakohteet eli Sunny Beach ja Kultahietikko Mustanmeren rannalla ovat jo jonkinlaisia klassikkokohteita ja edelleen Euroopan edullisimpien rantalomakohteiden joukossa. Helsingistä Burgasiin ja Varnaan lentävät Finnair sekä Norwegian.