Euroopan halvat matkakohteet 2024: Ideoita budjettilomalle

Monet Euroopan tunnetummista matkakohteista eivät ole sieltä halvimmasta päästä ja tunnetummat Itä-Euroopan kaupungitkin ovat vaurastumisen myötä muuttuneet hieman vähemmän halvoiksi. Halpaa lomamatkaa metsästävälle vaihtoehtoja on kuitenkin tarjolla, varsinkin jos jaksaa nähdä itse hieman vaivaa. Alla lista edullisista matkakohteista. Nämä ovat myös paikkoja, joihin on suht hyvin tarjolla lentoja myös Helsingistä tai muualta Suomesta.

Belgrad

Belgrad on Serbian ja myös koko Balkanin suurin kaupunki, jossa on tarjolla hyvinkin edullisia ravintoloita ja yöelämää. Belgrad kuten Serbia on mielenkiintoinen yhdistelmä itää ja länttä. Monin tavoin se ei eroa merkittävästi muista Euroopan kaupungeista, mutta kyrilliset aakkoset ja ortodksikirkot muistuttavat vahvoista itäisistä vaikutteista. Tähän liittyen kaupungissa on mielenkiintoista nähtävää sekä lähi- että kaukaisemmankin historian näkökulmasta.

Bukarest

Bukarest on Romanian pääkaupunki ja kokonsa puolesta todellinen suurkaupunki. Bukarestiin ja koko Romaniaan liitetään paljon ennakkoluuloja, eikä aina täysin syyttä, mutta kuten mainittu, Bukarest on suurkaupunki, jonka kauniimmassakin puolessa on todella paljon nähtävää. Hinnat myös todellakin ovat suomalaisesta näkökulmasta edullisia. Lentoyhtiö Blue Air myös tarjoaa vuoden ympäri varsin edullisia lentoja Bukarestiin.

Halvat matkakohteet Bukarest

Riika

Riika on monelle suomalaiselle jo varmasti tuttu matkakohde, mutta Balttian suurin kaupunki toimii hyvien lentoyhteyksien ja lyhyiden lentomatkojen takia todella hyvänä edullisena viikonloppukohteena suomalaisille. Historiallinen Riika tarjoaa nähtävää useammankin reissun ajaksi. Kesäkaudella viereinen Jūrmala on myös mukava rantakohde ja talvikaudellakin sen kylpylät ovat harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Halvat matkakohteet Varsova

Sunny Beach ja Kultahietikko (Bulgaria)

Bulgarian rantakohteet eli Sunny Beach ja Kultahietikko Mustanmeren rannalla ovat jo jonkinlaisia klassikkokohteita ja edelleen Euroopan edullisimpien rantalomakohteiden joukossa. Helsingistä Burgasiin ja Varnaan lentävät Finnair sekä Norwegian.

Varsova

Varsova on aito eurooppalainen suurkaupunki, jossa näkemistä ja tekemistä lähes kenelle tahansa, suomalaisittain nykyäänkin vielä kohtuullisen halpaan hintaan. Kaupunki lanattiin lähes maan tasalle toisessa maailmansodassa, joten historiallista arkkitehtuuria on vähän eikä Varsova ole klassisen kaunis eurooppalainen kaupunki, mutta ruoan, yöelämän, kulttuurin, shoppailun ja lähes minkä tahansa kaupunkikulttuurin osalta se tarjoaa paljon.

Halvat matkakohteet Eurooppa Varsovva