Frankfurtin lentokenttä

Frankfurtin lentokenttä (Flughafen Frankfurt am Main, Hessen) on Saksan suurin, Euroopan neljänneksi suurin ja maailman 20:n suurimman lentokentän joukossa. Vuonna 2019 lentokentän kautta kulki hieman päälle 70 miljoonaa matkustajaa.

Kenttä toimii erityisen tärkeänä kenttänä Lufthansalle. Kentältä on suoria reittejä aikalailla kaikkialle Eurooppaan, mutta myös lukuisiin paikkoihin Euroopan ulkopuolelle. Helsingistä Frankfurtiin lentävät Finnair ja Lufthansa. Tampereelta sinne on lentänyt 2022 alkaen Airbaltic.

Lentokenttä muodostuu kahdesta terminaalista. Terminaali 1 jakautuu kolmeen osaan (A – C) ja terminaali 2 kahteen osaan (D – E). Matka terminaalien välillä kestää 10 – 15 minuuttia, mutta väliä kulkee myös kahden minuutin välein liikennöivä SkyLine-juna.

Lentokentän sijainti – Kentältä Frankfurtin keskustaan ja muualle

Kenttä sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Frankfurtin keskustasta, joten lentokentältä on varsin nopeaa siirtyä kaupungin keskustaan. Taksimatka Frankfurtin keskustaan kestää ruuhkista riippuen 20-30 minuuttia. Esimerkiksi Intui Travelin kautta voi varata taksin etukäteen.

Frankfurtin lähijunajärjestelmä S-Bahnin linjat 8 ja 9 kulkevat lentokentältä keskustaan. Junia kulkee vartin välein ja matka keskustaan vie vain reilu 10 minuuttia. Kentältä on suoria junia myös useimpiin muihin lähialueen merkittäviin kaupunkeihin kuten Mainziin, Wiesbadeniin ja Offebbachiin.

Frankfurtin lentokenttä ja lähijuna

Frankfurt on Saksan suurimpia metropolialueita, mutta se on myös suhteellisen lyhyen matkan päässä Ruhrista ja Kölnistä pohjoisessa sekä toisaalta Stuttgartista ja Mannheimista etelässä. Frankfurtista on kuitenkin näppärää siirtyä myös muualle Saksaan tai naapurimaihin kuten Ranskaan tai Belgiaan.