Lentokenttä Gdansk: Lech Wałęsa

Gdansk on muodostunut viime vuosina monille suomalaisille tärkeäksi matkakohteeksi kun Gdanskiin on tarjottu edullisia lentoja Turusta. Gdanskin lentokenttä palvelee varsinaisen Gdanskin kaupungin ohella myös laajempaa metropolialuetta, johon kuuluvat myös Gdynia ja Sopot. Vuonna 2022 kentän kautta kulki yli neljä miljoonaa matkustajaa. Gdanskin lentokenttä on nimetty solidaarisuusliikkeen perustajan Lech Wałęsan mukaan.

Helsingistä Gdanskiin lentävät Finnair ja Norwegian. Turusta halpalentoyhtiö Wizz Air. Helsinki-Gdansk lento kestää noin 1 h 55 min ja Turku-Gdansk lento noin 1h 25 min.

Lentokentältä Gdanskin keskustaan: Juna ja muut vaihtoehdot

Gdanskin lentokenttä sijaitsee reilu kymmenen kilometriä Gdanskin keskustasta länteen päin.

Gdansk lentokenttä kartta

Lentokentällä on juna-asema, josta kulkee junia myös Gdanskin keskustaan, mutta useimmat lentokentältä lähtevät junat kulkevat Gdańsk-Wrzeszcz-asemalle, joka on noin puolimatkassa lentokentältä Gdanskin keskustaan ja asemalla on vaihdettava Gdanskin keskustaan suuntaavaan junaan. Asemalta lähtee myös junia Gdynian ja Sopotin suuntaan.

Lentokentältä keskustaan pääsee myös busseilla 110 ja 210 B. Bussi 110 kulkee Wrzeszczin rautatieasemalle ja 210 B kulkee Gdanskin päärautatieasemalle, Glownylle. Bussit kulkevat n. puolen tunnin välein joka päivä noin aamuviidestä noin puoli kahteentoista.

Lentokentän alueella sijaitsee Hiltonin hotelli, jos haluaa saada majapaikan kävelyetäisyydellä lentokentästä. Tien toiselle puolella vielä kävelymatkan päässä sijaitsee useampia hostelleja tai edullisempia majapaikkoja.