Gran Canarian lentokenttä (Las Palmas)

Gran Canarian saarella on yksi kansainvälinen lentokenttä(Aeropuerto de Gran Canaria), joka on Espanjan kuudenneksi suurin ja Kanariansaarten suurin lentokenttä. Kentän kautta kulki vuonna 2019 hieman yli 13 miljoonaa matkustajaa. Suomesta Gran Canarialle lentävät suomalaiset myös saapuvat tälle lentokentälle.

Kentälle hyvin reittejä ympäri Eurooppa. Eniten reittilentoja saarelle tarjoavia lentoyhtiöitä ovat Ryanair ja Norwegian. Helsingistä Gran Canarialle lentävät Finnair ja Norwegian. Lentoaika Helsingistä Gran Canarialle on 6,5 tuntia. 

Gran Canaria lentokenttä kartta

Lentokenttä sijaitsee saaren itärannikolla noin 20 kilometriä Las Palmasin kaupungista etelään ja noin 25 kilometriä Playa Del Inglésistä pohjoiseen. Lentokenttä muodostuu yhdestä terminaalista, joka jakautuu neljään osioon(A, B, C ja D). Muualta Euroopasta ja Pohjoismaista kuten myös Suomesta saapuvat lennot käyttävät osioita B ja C.

Lentokentältä Las Palmasin kaupunkiin kulkee bussi numero 60. Lippu maksaa 3 euroa ja matka kestää 20-30 minuuttia. Kentältä kulkee myös busseja Playa Del Inglésiin ja joihinkin muihin saaren osiin. Syrjäisempiin paikkoihin pitää kuitenkin yleensä kulkea esimerkiksi Las Palmasin kautta.

Taksin Las Palmasiin tulisi maksaa noin 20-25 euroa. Jotkut taksitoimijat tarjoavat myös mahdollisuuden varata kuljetuksen keskustaan etukäteen netistä.