Belfast matkakohteena

Monet tuntevat Pohjois-Irlannin pääkaupunki Belfastin parhaiten aiempien vuosikymmenien levottomuuksista, eikä se kuulu Euroopan suosituimpien matkakohteiden joukkoon. 300 000 asukkaan särmikäs Belfast tarjoaa kuitenkin monenlaista mielenkiintoista nähtävää.

Tällä hetkellä Helsingistä ei kuitenkaan ole tarjolla suoria reittilentoja Belfastiin. Parast tapa lentää Helsingistä Belfastiin on usein Lontoon lentokenttien kautta. Toinen vaihtoehto on lentää Dubliniin, jonka lentokentältä kulkee jatkuvasti busseja Belfastiin. Bussimatka Dublinin lentokentältä kestää noin kaksi tuntia.

Mutta koko Pohjois-Irlanti on myös pinta-alaltaan hyvin pieni, joten Belfastissa voi halutessaan piipahtaa myös muualla Pohjois-Irlantiin tai Irlannin puolelle. Pohjois-Irlannin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. pohjoisrannikon basalttipylväät, Dunlucen rauniolinna ja Old Bushmillin-viskitislaamo. Belfastin ulkopuolisilla alueilla on kuvattu myös tv-sarja Game of Thronesin jaksoja

Belfastilla on pitkä ja merkittävä teollisuushistoria. Myyttinen Titanic rakennettiin aikoinaan kaupungin telakoilla ja nykyään Titanic Belfast-museo kuulu kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon. Museo lienee tällä hetkellä Belfastin tärkein yksittäinen nähtävyys, joka kertoo itse Titanicin ohella myös Belfastin merellisestä historiasta. Muita Belfastin tärkeimpiä museoita ovat esimerkiksi Ulster Museum ja Metropolitan Arts Centre.

Kaupungin on tunnetuin pubi on viktoriaaniessa ulkoasussaan säilynyt Crown Liquor Saloon. Kaupungin pubitarjonnassa on luonnollisesti kuitenkin paljon vallinnan varaa. Belfast ei ole muun Britannian tapaan tunnettu gastronomiastaan, mutta paikallinen versio brittiaamupalasta: Ulster fry, on hyvä vaihtoehto jos haluaa syödä tuhtia paikallista ruokaa.

Vaikka levottomuudet (Troubles) ovakin taaksejäänyttä aikaa, on kaupunki edelleen vahvasti jakautunut protestanttien ja katolisten asuinalueisiin, joiden muraalit muistuttavat edelleen historiasta. Kymmenet korkeat rauhanmuurit (Peace Lines), erottavat katolisten ja protestanttien asuinalueet edelleen toisistaan. Ehkä paras tapa tutustua menneiden vuosikemmenten levottomuuksiin on ns. black cab-kierros.