Belgian kaupungit matkakohteina

Belgia on pinta-alaltaan pieni maa, jossa pääkaupunki Brysselin ulkopuolella on useampia muitakin mielenkiintoisia matkakohteita. Lyhyiden etäisyyksien ansiosta lomamatkalla voi melko vaivatta tehdä useamman kaupungin kierroksen. Belgia jakautuu flaamilaiseen pohjoiseen ja ranskankieliseen etelään eli Valloniaan.

Belgian kaupungit kartta

Bryssel

Bryssel on Belgian pääkaupunki ja myös maan suurin kaupunki, joka tunnetaan erityisesti EU:n kotikaupunkina. Maan selkeästi suurin lentokenttä sijaitsee myös Brysselissä joten Belgiaan matkaavat todennäköisimin ainakin lentävät Brysseliin.

Bryssel on myös suurkaupunki, joka varmasti tarjoaa vierailijalleen valtavan määrän ravintotoiloita, baareja, kulttuurikohteita ja shoppailumahdollisuuksia. Jokaisen kaupungissa vierailevan pitäisi nyt kuitenkin nähdä ainakin Grande Place-aukio. Kaupungin oudoksi tunnetuksi nähtävyydeksi on nousut pikkuinen Manneken Pis-patsas.

Antwerpen

Belgian toiseksi suurin kaupunki on Antwerpen Pohjois-Belgiassa lähellä Hollannin rajaa. Antwerpen oli varsinkin 500 vuotta sitten yksi merkittävimmistä Euroopan kaupungeista ja mm. taidemaalari Rubensin kotikaupunki. Myös kaupungin satama oli ja on edelleen huomattavan merkittävä solmu kansainvälisessä kaupassa.

Antwerpen kaupunki belgia

Historian ja arkkitehtuurin ohella Antwerpen on kuitenkin nykyään myös muotikaupunki, jossa on myös monenmoista vaihtoehtoa bilettäjille. Tavallaan Antwerpen tarjoaa suuren osan siitä, mitä Brysselkin, mutta turisteja on kuitenkin merkittävästi vähemmän.

Gent

Gent on Belgian kolmanneksi suurin kaupunki, mutta kuitenkin selkeästi Brysseliä ja Antwerpenia tuntemattomampi matkakohde. Edellisten tapaan Gentillä on kuitenkin kunniakas historia ja varsinkin keskiajalla se oli Euroopan merkittävimpiä kaupunkeja. Genttiin on helppo piipahtaa päiväseltään Brysselistä, mutta kaupungissa voi myös hyvin viettää esimerkiksi pitkän viikonlopun. Keskiaikainen keskusta on melko tiivis, mutta tarjoaa kuitenkin näkemistä useammaksi päiväksi.

Brugge

Brugge on Belgian kuudenneksi suurin kaupunki ja sijaitsee maan luoteisosassa lähellä rannikkoa. Brugge on viimeisen päälle kaunis ja romanttinen kaupunki, joka on kuin satukirjasta. Osittain tämän seurauksena sen kauniit keskiaikaiset kadut ovat varsinkin kovimpina sesonkeina täynnä turisteja. Yksittäisenä nähtävyytenä tunnetuin on varmaankin kaupungin kellotorni, mutta toki Brugge tunnetaan myös kanavistaan.

Brygge kaupunki belgia

Charleroi

Charleroi on Belgian neljänneksi suurin ja Vallonian suurin kaupunki ja siellä sijaitsee myös Belgian toiseksi suurin kaupunki. Nämä saattavat olla ainoita asioita, joita keskiverto matkailijan tarvitsee kaupungista tietää, koska se totuudennimissä melko ruma teollisuuskaupunki, jonne ei välttämättä ole syytä matkustaa, jos ei nimenomaan ole kiinnostunut teollisuushistoriasta tai modernistisesta arkkitehtuurista.

Liège

Liège on Vallonian toiseksi suurin kaupunki ja Charleroin tapaan se on ollut myös nimenomaan teollisuuskaupunki, mutta se on kuitenkin viehättävämpi ja vähintään potentiaalinen päiväkohde Brysselistä, jossa haluaa tutustua ranskankieliseen Belgiaan.

Namur

Reilun 100 000 asukkaan Namur on Vallonian kolmanneksi suurin kaupunki ja Vallonian pääkaupunki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *