Belgian kaupungit matkakohteina

Belgia on pinta-alaltaan pieni maa, jossa pääkaupunki Brysselin ulkopuolella on useampiakin muitakin mielenkiintoisia matkakohteita. Lyhyiden etäisyyksien ansiosta lomamatkalla voi melko vaivatta tehdä useamman kaupungin kierroksen. Belgia jakautuu flaamilaiseen pohjoiseen ja ranskankieliseen etelään eli Vallooniaan.

Belgian kaupungit kartta

Bryssel

Bryssel on Belgian pääkaupunki ja myös maan suurin kaupunki, joka tunnetaan erityisesti EU:n kotikaupunkina. Maan selkeästi suurin lentokenttä sijaitsee myös Brysselissä joten Belgiaan matkaavat todennäköisimin ainakin lentävät Brysseliin.

Bryssel on myös suurkaupunki, joka varmasti tarjoaa vierailijalleen valtavan määrän ravintotoiloita, baareja, kulttuurikohteita ja shoppailumahdollisuuksia. Jokaisen kaupungissa vierailevan pitäisi nyt kuitenkin nähdä ainakin Grande Place-aukio.

Antwerpen

Belgian toiseksi suurin kaupunki on Antwerpen Pohjois-Belgiassa lähellä Hollannin rajaa. Antwerpen oli varsinkin 500 vuotta sitte yksi merkittävimmistä Euroopan kaupungeista ja mm. taidemaalari Rubensin kotikaupunki. Myös kaupungin satama oli aiempina vuosisatoina huomattavan merkittävä solmu kansainvälisessä kaupassa.

Historian ja arkkitehtuurin ohella Antwerpen on kuitenkin nykyäään myös muotikaupunki, jossa on myös monenmoista vaihtoehtoa bilettäjille. Tavallan Antwerpen tarjoaa suuren osan siitä, mitä Brysselkin, mutta turisteja on kuitenkin merkittävähkösti vähemmän.

Gent

Ghent on Belgian kolmanneksi suurin kaupunki, mutta kuitenkin selkeästi Brysseliä ja Antetwerpeniä tuntemattomampi matkakohde. Edellisten tapaan Ghentillä on kuitenkin kunniakas historia ja varsinkin keskiajalla se oli Euroopan merkittävimpiä kaupunkeja. Ghentiin on helppo piipahtaa päiväseltään Brysselistä, mutta kaupungissa voi myös hyvin viettää esimerkiksi pitkän viikonlopun. Keskiaikainen keskusta on melko tiivis, mutta tarjoaa kuitenkin näkemistä useammaksi päiväksi.

Brugge

Brugge on Belgian kuudenneksi suurin kaupunki ja sijaitsee maan luoteisosasssa lähellä rannikkoa. Brugge on viimeisen päälle kaunis ja romantinen kaupunki, joka on kuin satukirjasta. Osittain tämän seurauksena se on kuitenkin myös varsinkin kovimpina sesonkeina täynnä turisteja. Yksittäisenä nähtävyytenä tunnetuin on varmaankin kaupungin kellotorni, mutta toki Brugge tunnetaan myös kanavistaan.

Charleroi

Charleroi on Belgian neljänneksi suurin ja Vallonian suurin kaupunki ja siellä sijaitsee myös Belgian toiseksi suurin kaupunki. Nämä saattavat olla ainoita asioita, joita keskiverto matkailijan tarvitsee kaupungista tietää, koska se totuudennimissä melko ruma teollisuuskaupunki, jonne ei välttämättä ole syytä matkustaa, jos ei nimenomaan ole kiinnostunut teollisuushistoriasta tai modernistisesta arkkitehtuurista.

Liège

Liège on Vallonian toiseksi suurin kaupunki ja Charleroin tapaan se on ollut myös nimenomaan teollisuuskaupunki, mutta se on kuitenkin viehättävämpi ja vähitään potentiaalinen päiväkohde Brysselistä, josa haluaa tutustua ranskankieliseen Belgiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *