Berliinin kaupunginosat

Berliini on Euroopan suurimpia kaupunkeja ja sillä on monella tavalla mielenkiintoinen historia, jota 1900-luvun jälkipuoliskolla muovasi jako Itä- ja Länsi-Berliiniin. Osittain tämän, mutta ei pelkästään tämän takia, on vaikeaa edes sanoa, missä on Berliinin keskusta. Berliinin laajan ”keskustan” mielenkiintoisimmat alueet sijoittuvat kuitenkin ainakin kiistatta lähijuna S-Bahn ympyränmuotoiselle alueelle.

Berliini keskusta julkinen liikenne

Berliinin kaupunginosat

  • Charlottenburg on perinteisen porvarillinen kaupunginosa Länsi-Berliinissä. Sen tunnetuimpia paikkoja ovat Kurfürstendamm, Keisari Vilhelmin muistokirkko ja rautatieasemaa Bahnhof Zoo.
  • Friedrichshain sijaitsee entisen Itä-Berliinin puolella. Muurin murtumisen jälkeen siitä tuli yksi Berliinin trendikkäimmistä kaupunginosista. Berliinin muurista säilynyt East Side Gallery sijaitsee Friedrichshain alueella.
  • Kreuzberg oli aikoinaan Länsi-Berliinin itäisimpien kaupunginosien joukossa. Se on stereotypisen rosoista Berliiniä, joka on toki sekin keskiluokkaistunut kovasti viime vuosikymmeninä.
  • Mitte kääntyy kirjaimellisesti keskustaksi. Monet Berliinin tunnetuimmista turistinähtävyyksistä kuten museosaari ja Alexanderplatz televisiotorneineen sijaitsevat Mitten alueella. Se on aidosti Berliinin mielenkiintoisimpia alueita, mutta ikävillä tavoilla myös kaupungin turistivaltaisimpia alueita.
  • Prenzlauer Berg on entisen Itä-Berliinin keskustan tuntumassa sijaitseva alue, joka gentrifkoitui ja keskiluokkaistui Berliinin aiemmin rouheista alueista melkeinpä nopeimmin. Se on sinänsä kiva kaupunginosa, jossa on kyllä paljon ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa viettää kaupunkilomaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.