Bulgarian kaupungit matkakohteina

Bulgarian pääkaupunki Sofia ei ole kovin suosittu matkakohde, mutta Mustanmeren rantakaupungit Burgas ja Varna saattavat olla joillekin mätkäilijöillekin tuttua.

Sofia – Pääkaupunki

Sofia on Bulgarian pääkaupunki ja myös asukasluvultaan selvästi suurin kaupunki. Noin 1 250 000 asukkaan Sofia sijaitsee maan länsiosassa lähellä Serbian rajaa. Sofian itäpuolella sijaitsee keskisuuri kansainvälinen lentokenttä, jonne ei kuitenkaan ole suoria lentoja Suomesta. Kaupungilla ei varmaankaan ole paras maine, monien alueiden nuhjuisuuden ja turistien huijaamista yrittävien taksikuskien takia, mutta sopuhintaista kaupunkilomaa etsivälle edes hieman seikkailunhaluiselle se on kuitenkin potentiaalinen vaihtoehto. Laajalta keskusta-alueelta löytyy paljon ravintoloita, kahviloita, baareja, ostosmahdollisuuksia ja historiaakin. Sofian tunnetuin rakennus on varmasti keskustan Pyhän Nedelyan kirkko.

Plovdiv

Plovdiv on reilulla 300 000 asukkaallaan Bulgarian toiseksi suurin kaupunki melko keskellä maata. Se ei kuitenkaan ole suosittu tai erityisen potentiaalinen lomakohde, vaikka kaupungin historia kyllä ulottuu pitkälle ja historiallisia rakennuksiakin on.

Varna

Hieman reilun 300 000 asukkaan Varna on Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki ja Bulgarian Mustanmeren rannikon tärkein kaupunki. Suosittu lomakohde kultahietikko sijaitsee vain kymmenisen kilometriä kaupungin pohjoispuolella.

Burgas

Noin 200 000 asukkaan Burgas on Bulgarian neljänneksi suurin kaupunki ja toinen Mustanmeren rannikon tärkeistä kaupungeista. Rantakohde Sunny Beach sijaitsee vain muutamia kymmeniä kilometrejä Burgasin keskustan pohjoispuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *