Espanjan suurimmat kaupungit lomakohteina

Tässä Espanjan 10 suurinta kaupunkia ja perustietoja näistä lomakohdettaan miettivälle.

Espanjan kaupungit kartta

Madrid

Madrid on Espanjan pääkaupunki ja myös asukasluvultaan suurin kaupunki. Miljoonien asukkaan metropolina se kuuluu kaupunkeihin, joista jokainen varmasti löytää jotain kiinnostavaa. Madridin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. kulttuurikeskus CentroCentro, taidemuseo Reina Sofia ja egyptiläinen temppeli.

Kaupungin yöelämässä riittää myös tekemistä bilettäjille, mutta rauhallisempaa menoa hakevat voivat viettää aikaa istuskelemassa viehättävissä tapas-paikoissa. Jalkapallon ystävien kannattaa mennä katsomaan ottelua Real Madridin Santiago Bernabéulle tai Atletico Madridin Metropolitan stadionille. Madridiin o hyvin suoria lentoja Helsingistä.

Barcelona

Barcelona on Espanjan toiseksi suurin ja Katalonian selkeästi suurin kaupunki. Välimeren rannalla sijaitseva Barcelona ympäristöineen tarjoaa toisaalta mahdollisuuden rantalomailuun, mutta kaupungissa on myös valtaisa kulttuuritarjonta ja hyvin vilkas yöelämä.

Barcelonan tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvat ainakin Gaudin suunnittelema Sagrada Família ja Güellin puisto. Barcelona tunnetaan myös FC Barcelonasta, jonka ottelut ovat kokemisen arvoisia ja Camp Nou stadionkierroksineen on jo itsessään kokemus vaikkei matsiin pääsisikään. Barcelonaan on tarjolla erittäin hyvin suoria lentoja Helsingistä.

Valencia

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, mutta se ei ole muiden maan suurimpien kaupunkien tapaan erityisen suosittu matkakohde, eikä sinne ole juurikaan edes vaihdollisia lentoja Suomesta. Valencia on kuitenkin vilkas miljoonakaupunki Välimeren rannalla ja sinne pääsee muutamassa tunnissa junalla Barcelonasta tai Madridista. Valencia tunnetaan myös paellan kotikaupunkina.

Sevilla

Sevilla on Espanjan neljänneksi suurin ja Andalusian sekä koko Etelä-Espanjan suurin kaupunki. Se on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja, jonka keskustan mukulakivikatuja kävellessä näkyy vuosisatojen ja tuhansien kerroksellisuus. Sevilla on myös sekä härkätaistelujen että flamencon kotikaupunki. Helpoin tapa matkustaa Sevillaan on todennäköisesti lentää Malagaan ja siirtyä Sevillaan sieltä.

Zaragoza

Zaragoza on Espanjan viidenneksi suurin kaupunki, mutta se ei ole erityisen suosittu matkakohde. Jotakuinkin Madridin ja Barcelonan puolivälissä sijaitseva Zaragoza on kuitenkin harkinnanarvoinen päiväkohde, jos haluaa tutustua suureen, mutta vähemmän turistien kansoittamaan espanjalaiseen kaupunkiin.

Malaga

Malaga on Sevilla jälkeen Etelä-Espanjan suurin kaupunki ja useimmat Etelä-Espanjaan lentävät suomalaiset myös laskeutuvat Malagan lentokentälle. Malagan kaupunkilomalla voi suunnatta myös sen eteläpuolella sijaitsevalle Aurinkorannikolle.

Murcia

Murcia on vajaan puolen miljoonan asukkaan kaupunki Kaakkois-Espanjassa muutama kymmenen kilometriä Välimeren rannikolta sisämaahan päin. Murcia on on potentiaalinen matkakohde jos haluaa tutustua turistikohdeteiden ulkopuoliseen ”aitoon Espanjaan”, josta voi kuitenkin tehdä myös retkiä tunnetuimpiin lomakohteisiin kuten Torreviejaan tai Alicanteen.

Palma

Palma on Mallorcan ja koko Baleaarien suurin kaupunki. Palma kuuluu kohteisiin, joissa voi luontevasti yhdistää ranta- ja kaupunkiloman.

Las Palmas

Las Palmas on monille suomalaisille tuttu Kanarian saarten kohde. Se on Gran Canarian ja ylipäätään Kanariansaarten suurin kaupunki ja sen myötä myös isompi Kanariansaarten kaupunki, josta voi viettää jonkinlaista kaupunkilomaa varsinaisten turistialueiden ulkopuolellakin.

Bilbao

Bilbao on Pohjois-Espanjan suurin ja Baskimaan tärkein kaupunki. Bilbao on viimeistään parinkymmen vuoden aikana nostanut mainettaan suosittuna lomakohteena. Yksittäisistä nähtävyyksistä tunnetaan parhaiten Guggenheim-museo, mutta Bilbao soveltuu erittäin hyvin myös mielenkiintoisia kulinaristisia kokemuksia etsivälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *