Espanjan suurimmat kaupungit lomakohteina

Espanjassa on useampia mielenkiintoisempia kaupunkeja matkakohteiksi tunnetuimpien rantakaupunkien ulkopuolella. .

Espanjan kaupungit kartta

Madrid

Madrid on Espanjan pääkaupunki ja myös asukasluvultaan suurin kaupunki. Miljoonien asukkaan metropolina se kuuluu kaupunkeihin, joista jokainen varmasti löytää jotain kiinnostavaa. Madridin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. kulttuurikeskus CentroCentro, taidemuseo Reina Sofia ja egyptiläinen temppeli.

Kaupungin yöelämässä riittää myös tekemistä bilettäjille, mutta rauhallisempaa menoa hakevat voivat viettää aikaa istuskelemassa viehättävissä tapas-paikoissa. Jalkapallon ystävien kannattaa mennä katsomaan ottelua Real Madridin Santiago Bernabéulle tai Atletico Madridin Metropolitan stadionille. Madridiin on hyvin suoria lentoja Helsingistä.

Barcelona

Barcelona on Espanjan toiseksi suurin ja Katalonian selkeästi suurin kaupunki. Välimeren rannalla sijaitseva Barcelona ympäristöineen tarjoaa toisaalta mahdollisuuden rantalomailuun, mutta kaupungissa on myös valtaisa kulttuuritarjonta ja hyvin vilkas yöelämä.

Barcelonan tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvat ainakin Gaudin suunnittelema Sagrada Família ja Güellin puisto. Barcelona tunnetaan myös FC Barcelonasta, jonka ottelut ovat kokemisen arvoisia ja Camp Nou stadionkierroksineen on jo itsessään kokemus vaikkei matsiin pääsisikään. Barcelonaan on tarjolla erittäin hyvin suoria lentoja Helsingistä.

Valencia

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, mutta se ei ole muiden maan suurimpien kaupunkien tapaan erityisen suosittu matkakohde, eikä sinne ole juurikaan edes vaihdollisia lentoja Suomesta. Valencia on kuitenkin vilkas miljoonakaupunki Välimeren rannalla ja sinne pääsee muutamassa tunnissa junalla Barcelonasta tai Madridista. Valencia tunnetaan myös paellan kotikaupunkina.

Sevilla

Sevilla on Espanjan neljänneksi suurin ja Andalusian sekä koko Etelä-Espanjan suurin kaupunki. Se on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja, jonka keskustan mukulakivikatuja kävellessä näkyy vuosisatojen ja tuhansien kerroksellisuus. Sevilla on myös sekä härkätaistelujen että flamencon kotikaupunki. Helpoin tapa matkustaa Sevillaan on todennäköisesti lentää Malagaan ja siirtyä Sevillaan sieltä.

Zaragoza

Zaragoza on Espanjan viidenneksi suurin kaupunki, mutta se ei ole erityisen suosittu matkakohde. Jotakuinkin Madridin ja Barcelonan puolivälissä sijaitseva Zaragoza on kuitenkin harkinnanarvoinen päiväkohde, jos haluaa tutustua suureen, mutta vähemmän turistien kansoittamaan espanjalaiseen kaupunkiin.

Malaga

Malaga on Sevilla jälkeen Etelä-Espanjan suurin kaupunki ja useimmat Etelä-Espanjaan lentävät suomalaiset myös laskeutuvat Malagan lentokentälle. Malagan kaupunkilomalla voi suunnatta myös sen eteläpuolella sijaitsevalle Aurinkorannikolle.

Murcia

Murcia on vajaan puolen miljoonan asukkaan kaupunki Kaakkois-Espanjassa muutama kymmenen kilometriä Välimeren rannikolta sisämaahan päin. Murcia on on potentiaalinen matkakohde jos haluaa tutustua turistikohdeteiden ulkopuoliseen ”aitoon Espanjaan”, josta voi kuitenkin tehdä myös retkiä tunnetuimpiin lomakohteisiin kuten Torreviejaan tai Alicanteen.

Palma

Palma on Mallorcan ja koko Baleaarien suurin kaupunki. Palma kuuluu kohteisiin, joissa voi luontevasti yhdistää ranta- ja kaupunkiloman.

Las Palmas

Las Palmas on monille suomalaisille tuttu Kanarian saarten kohde. Se on Gran Canarian ja ylipäätään Kanariansaarten suurin kaupunki ja sen myötä myös isompi Kanariansaarten kaupunki, josta voi viettää jonkinlaista kaupunkilomaa varsinaisten turistialueiden ulkopuolellakin.

Bilbao

Bilbao on Pohjois-Espanjan suurin ja Baskimaan tärkein kaupunki. Bilbao on viimeistään parinkymmen vuoden aikana nostanut mainettaan suosittuna lomakohteena. Yksittäisistä nähtävyyksistä tunnetaan parhaiten Guggenheim-museo, mutta Bilbao soveltuu erittäin hyvin myös mielenkiintoisia kulinaristisia kokemuksia etsivälle.

Alicante

Alicante on reilun 300 000 asukkaan kaupunki Välimeren rannikolla. Se on suurehko kaupunki, jossa on myös heti keskustan tuntumassa kivoja hiekkarantoja. Suomailaisillekin tunnettu rantalomakohde Torrevieja sijaitsee vajaa 50 kilometriä Alicantesta etelään.

Córdoba

Córdoba on reilun 300 000 asukkaan kaupunki Andalusiassa. Córdoballa on kuitenkin pitkä ja monipolvinen historia, josta kiinnostuneille se on kuitenkin mielenkiintoinen paikka, joka ei ole monien muiden Andalusian paikkojen tapaan samalla tavalla turistien kansoittama.

Valladolid

Valladolid on noin 300 000 asukkaan kaupunki sisämaassa Madridista pohjoiseen. Se on kuitenkin Espanjan suuremmista kaupungeista varmasti vähiten tunnettuja. Don Quijoten kirjoittanut Miguel de Cervantes oli kotoisin Valladolidista.

Vigo

Vigo sijaitsee Koillis-Espanjassa se on Galician itsehallintoalueen suurin kaupunki. Vigo on historialtaan teollisuuskaupunki, mutta siellä on kesäkaudella ihan kivoja rantoja ja nätti vanha kaupunki.

Gijón

Gijón on Asturian alueen suurin kaupunki reilulla neljännesmiljoonalla asukkaallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *