Euroopan kauneimmat kaupungit TOP-10

Jos haluaa nähdä Euroopan kauniita kaupunkeja, tässä on mahdollisesti 10 parasta vaihtoehtoa. Listalla on ilmiselviä, mutta myös muutamia yllättäviä kaupunkeja. Lista on aakkosjärjestyksessä, koska näitä kaupunkeja on vaikea on laittaa mihinkään yksiselitteiseen esteettiseen järjestykseen. Listan kaupungit ovat myös hieman suurempia kaupunkeja, joihin voi myös lentää suoraan Helsingistä.

Euroopan kauneimmat kaupungit

Amsterdam

Amsterdam on yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista. Liberaali ilmapiiri ja jopa kannabiskulttuuri saattavat nekin vaikuttaa asiaan, mutta suurelta osin tämä johtuu aidosta kaupungin kauneudesta.

Hollannin kultakaudella 1600-luvulla Amstedam oli maailman tärkeimpiä jos ei jopa tärkein kaupunki. Kaupan vaurastaman Amsterdamin kanaalien rannoille rakennettiin uskomattoman kauniita taloja, joiden arkkitehtuuri on kestänyt aikaa. Kaikkialla läsnäolevan vesi yhdistettynä 1600-luvun arkkitehtuurin tekee Amsterdamista yhden Euroopan kauneimmista kaupungeista.

Bologna

Emilia Romagnan maakunnassa sijaitseva Bologna on Euroopan vähemmän tunnettuja helmiä. Bolognan historia ulottuu Antiikin aikoihin asti, mutta erityisen merkittävä kaupunki siitä tuli keskiajalla ja esimerkiksi Euroopan vanhin yliopisto sijaitsee Bolognassa.

Erityisesti Bologna tunnetaan keskiaikaisista torneistaan. Bologna ei ole Rooman tai Pariisin kokoinen suurkaupunki mutta kuitenkin keskikokoinen 400 000 asukkaan kaupunki, jossa nähtävää on helposti vähintään pitkän viikonlopun ajaksi.

Brugge

Brugge on asukasluvultaan hieman pienempi kaupunki, mutta sitä voi hyvin kuvata jonkinlaiseksi satukirjan kaupungiksi. Se on Keski-Euroopan kauneimpia keskiaikaisia kaupunkeja, jonka keskusta on säilynyt lähes kokonaan keskiaikaisessa asussaan.

Brugge

Sinne on myös helppo kulkea esim. Amsterdamista tai Brysselistä. Juuri Amsterdamin tapaan myös Bruggen keskustaa halkovat kauniit kanaalit. Romanttiseen viikonloppuun on vaikea miettiä Bruggea parempaa matkakohdetta.

Budapest

Budapest on Keski-Euroopan Pariisi. Kaunis keskusta on hyvin laaja, eli Budapestissa kannattaa siis varautua liikkumaan myös muuten kuin jalkaisin.

Budapestin pakollisimpia arkkitehtuurisia nähtävyyksiä lienevät Budan linna joen länsirannalla, Unkarin parlamenttitalo joka on maan suurin rakennus sekä kaupungin vanha kauppahalli. Näkemisen arvoisia paikkoja on kuitenkin hyvin paljon.

Firenze

Renessanssiajan Firenze oli yksi silloisen maailman merkittävimmistä kaupungeista, mutta tänä päivänä se on edelleen yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Arkkitehtuurin ohella huomattavan suuri osa renessanssiajan tärkeimmistä taideaarteista sijaitsee edelleen Firenzessä.

Firenze

Historiallisesta ja Unescon suojelemasta keskustasta löytyviä tärkeimpiä rakennuksia ovat Tuomiokirkko Santa Maria del Fiore, Santa Maria Novellan basilika ja raatihuone Palazzo Vecchio.

Krakova

Puolan ensimmäinen pääkaupunki Krakova, toisin kuin useat muut Puolan kaupungit, säilyi hyvin vahingoittumattomana toisesta maailmansodasta. Krakovan vanha kaupunki onkin kiistatta yksi Euroopan kauneimmista vanhoista kaupungeista. Vanhan kaupungin pääaukio on massiivisen suuri, mutta myös täynnä kauniita yksityiskohtia.

Vanhan kaupungin ulkopuolella näkemisen arvoinen alue on ainakin Kazimierz, eli kaupungin vanhat juutalaiskorttelit.

Pariisi

La Ville Lumière, valon kaupunki. Pariisi on maailman suosituin turistikohde ja valtavisa turistimassoista huolimatta, se on edelleen kaupunki, joka kaikkien tulisi kokea ainakin kerran elämässään. Pariisista tuskin on edes tarvetta sanoa tämän enempää. Koe Pariisin bulevardit ainakin kerran elämässäsi.

Praha

Entisen sosialistisen Itä-Euroopan maiden kaupungeista Praha kerää enemmän turisteja kuin mikään muu. Realisosialistista arkkitehtuuria löytää jos etsii, mutta Prahan sydämessä on sen massiivinen vanha kaupunki. Prahalla on merkittävä asema Keski-Euroopan historiassa ja se näkyy myös kaupungin arkkitehtuurissa. Tunnetuimpiin yksittäisiin nähtävyyksiin kuuluvat Kaarlensilta ja Prahan linna.

Rooma

Ikuinen kaupunki ei ole tuulesta temmattu arvonimi. Romanttisessa Roomassa ilmeisiä näkemisen arvoisia kohteita ovat tietysti esimerkiksi Colosseum ja Vatikaani. Antiikki ja Rooman asema kristinuskon keskeisenä kaupunkina ovat tietysti merkittäviä vetovoimatekijöitä. Ilmiselvimpien nähtävyyksien ohella kaupungissa on kuitenkin paljon romanttisia pikkukujia, esimerkiksi joen länsipuolella Trasteveren kaupunginosassa.

Strasbourg

Saksan ja Ranskan rajalla sijaitseva Strasbourg on vähemmän tunnettuja matkakohteita. Kaupunki tunnetaan ennen kaikkea EU-parlamentin kotipaikkana, mutta lomakohteena se ei kuitenkaan ole kuiva tai byrokraattinen vaan kaunis ja kosmopoliittinen. Kaupungissa on myös toimiva raitiovaunujärjestelmä, jonka ansiosta liikkuminen on varsin näppärää.

Strasbourg

Arkkitehtuurinsa puolesta tärkeimpiä nähtäviä asioita kaupungissa lienevät tuomiokirkko sekä lukuisat ristikkotalot. Strasbourg on myös hyvä tukikohta tutustua laajempaan Alsacen alueeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *