Irlannin ja Pohjois-Irlannin kaupungit

Irlannin saaren selkeästi suurin kaupunki on Irlannin pääkaupunki Dublin ja toiseksi selkeästi suurin kaupunki Pohjois-Irlannin pääkaupunki Belfast. Irlannin saarella on kuitenkin muitakin pienempiä, mutta mielenkiintoisia kaupunkeja. Alla kaupungit suuruusjärjestyksessä:

Irlanti ja Pohjois-Irlantti kaupungit kartta

Dublin (Irlannin pääkaupunki)

Irlannin pääkaupunki Dublinissa on noin 550 000 asukasta, mutta sitä ympäröivät siihen varsin kiinteästi kytköksissä olevat naapurikunnat ja hieman laajemmalla Dublinin alueella asuu noin 1,35 miljoonaa asukasta. Dublin tunnetaan erityisesti tunnelmallisista pubeistaan, mutta se on myös monella muulla tapaa mielenkiintoinen ja nykyään myös kansainvälinen suurkaupunki.

Belfast (Pohjois-Irlannin pääkaupunki)

Belfast on noin 350 000 asukkaan keskisuuri kaupunki ja Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Se tunnetaan erityisesti aiempien vuosikymmenten väkivaltaisuuksista ja näihin liittyvästä kaupungin edelleen näkyvästä jaosta katollisten ja protestanttien asuinalueisiin. Nykyään Belfast on kuitenkin varsin turvallinen kaupunki ja sen modernimpiin nähtävyyksiin kuuluu Titanic Belfast-museo, joka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Titanic rakentamispaikasta.

Cork

Irlannin toiseksi suurin ja saaren kolmanneksi suurin kaupunki on Etelä-Irlannin Cork, jossa asuu hieman päälle 200 000 asukasta. Corkissa mm. valmistetaan Jameson-viskiä. Cork on myös yliopistokaupunki, jossa on varsin elävä tunnelma ja tekemistä kyllä useammaksikin päiväksi.

Limerick

Vajaan 100 000 asukkaan Limerick sijaitsee Länsi-Irlannin rannikolla ja läntisen Irlannin suurin kaupunki.

Derry

Noin 90 000 asukaan Derry (tai Londonderry) on Pohjois-Irlannin toiseksi suurin ja koko saaren viidenneksi suurin kaupunki.

Galway

Noin 79 000 asukkaan Galway on Irlannin neljänneksi suurin kaupunki maan länsirannikolla ja maan suurista kaupungeista lähimpänä ikonista Moherin rantakallioita.

Waterford

Noin 50 00 asukkaan Waterford on Irlannin viidenneksi suurin kaupunki lähellä Irlannin etelärannikkoa. Kaupungin perustivat alunperin viikingit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *