Italian suurimmat kaupungit lomakohteina

Italia on maana yksi suomalaisten suosituimmista matkakohteista. Italia on kuitenkin suuri maa, jonka eri kaupungit tarjoavat hieman erilaisia mahdollisuuksia lomailijoille. Tähän tekstiin on listattu kaupunkeja, jotka kuuluvat joko Italian suurimpien joukkoon tai ovat tärkeitä lomakohteita.

Italian suurimmat kaupunit kartta

Rooma

Italian pääkaupunki Rooma on myös maan suurin kaupunki ja kaikilla on varmasti jonkinlaisia mielikuvia kaupungista. Kaupunki tarjoaa mahtavan kattauksen Euroopan historiaa antiikista keskiajalle ja nykypäivään asti. Rooma on kuitenkin myös miljoonakaupunki, jossa on tekemistä ja näkemistä on paljon myös ilmeisimpien nähtävyyksien ulkopuolella.

Italian lomaa miettivälle Rooma on varma vaihtoehto, joka varmasti tarjoaa kaikille jotain. Rooman lentokentälle on myös varsin hyvin lentoja Suomesta ympäri vuoden.

Milano

Milano on Italian toiseksi suurin ja Pohjois-Italian suurin kaupunki. Parhaiten se tunnetaan mahdollisesti muodista, oopperasta ja jalkapallosta. Milanolla on ollut merkittävä rooli jo keskiajalla, mutta osa kaupungista tuhoutui toisessa maailmansodassa ja historia ei ole ehkä samalla tavalla läsnä kuin useissa muissa Italian kaupungeissa. Milanoa on myös ehkä muita Italian kaupunkeja kosmopoliittisempi ja business-henkisempi. Milano tarjoaa kyllä paljon nähtävää, mutta se ei välttämättä ole Italian kaupungeista romanttisimpia ja Milanoon matkaavan kannattaa ehkä myös vierailla muualla kaupunkia ympäröivässä Lombardian maakunnassa. Milanon eri lentokentille on varsin hyvin lentoja Suomessa.

Napoli

Napoli on Italian kolmanneksi suurin kaupunki ja Etelä-Italian suurin kaupunki. Kaupungilla on pitkä historia, joka huokuu keskustassa ja myös monilla kaupunkia ympäröivillä alueilla. Etnan varjossa sijaitsevalla kaupungilla on kuitenkin myös synkkä puolensa. Se on Camorran kotikaupunki, jossa rikollisuus ja köyhyys ovat varsin näkyvillä, jos suuntaa kaupungin hieman synkemmille alueille. Turistien ei näitä asioita varsinaisesti tarvitse pelätä, mutta kaaottinen liikenne ja varsinkin aikoinaan näkyvät jätekasat saattavat häiritä herkimpiä. Napoli on kuitenkin ehdottomasti kokemisen arvoinen kaupunki. Napoliin on myös suoria lentoja Suomesta.

Torino

Torino on italian neljänneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan ehkä parhaiten autoteollisuudestaan ja jalkapallojoukkue Juventuksesta. Sinne ei ole suoria Suomesta lentoja eikä se ole Italian suosituimpia turistikohteita. Torinoon matkustamiseksi joutuu siis näkemään hieman vaivaa. Torinossa käymistäkin kannattaa kyllä harkita, varsinkin jos on käynyt jo muualla Italiassa, haluaa nähdä sinänsä kauniin Alppien juurella sijaitsevan suurkaupungin ja välttää kaikkein suurimmat turistimassat. Torinossa järjestetään myös vuoden 2022 euroviisut.

Palermo

Palermo on Italian viidenneksi suurin ja Sisilian suurin kaupunki. Se kuitenkin sijaitsee toisella puolella Sisiliaa kuin Messina, Catania ja Taormina, jonne useimmat suomalaiset suuntaavat. Palermoon ei nimittäin ole Suomesta suoria lentoja. Se on kuitenkin historiallisesti merkittävä kaupunki ja se oli keskiajalla välimeren tärkeimpia kaupunkeja. Toki Palermo tunnetaan myös Sisilian mafian eli Cosa Nostran kotipaikkana.

Genova

Genova on Italian kuudenneksi suurin kaupunki ja tunnetaan lähinnä satamakaupunkina.

Bologna

Bolgona on Italian seitsemänneksi suurin kaupunki Emilia-Romagnan maakunnan suurin kaupunki. Myös se oli jo merkittävä kaupunki keskiajalla ja esimerkiksi Euroopan vanhin yliopisto löytyy kaupungista. Bolologna tunnetaan myös keskiaikaisista torneistaan sekä varsin tuhdista keittiöstään. Bologna on myös Italian vauraimpia alueita. Kaupunkiin on nykyään myös suoria lentoja Suomesta ja se on tähän asti ollut matkaajille hieman aliarvostettu kaupunki.

Firenze

Firenze on Italian kahdeksanneksi suurin ja Toscanan suurin kaupunki. Se on renesanssiajan helmi, sekä arkkitehtuurinsa että taidekokoelmiensa puolesta. Firenze on kaupunki, jossa jokaisen historiasta kiinnostuneen tulisi joskus käydä. Tärkein yksittäinen rakennus on varmasti Firenzen tuomiokirkko. Firenzestä käsin on myös hyvä tutkailla ympäröivää maaseutua ja Toscanan pikkukaupunkeja. Negatiivisena asiana Firenzessa on ehkä lähinnä turistien suuri määrä.

Bari

Bari on Etelä-Italian kolmanneksi suurin ja Apulian suurin kaupunki. Kaupungissa on nätti vanha kaupunki, mutta pidempään kaupunkilomaan nähtävää on hieman turhan vähän. Bari on myös tärkeä satamakaupunki, josta kulkee myös lauttoja Balkanille.

Catania

Catania on Italian kymmenneksi suurin ja Sisilian toiseksi suurin kaupunki sekä paikka, jonka lentokentälle useimmat Suomesta Sisiliaan matkustavat laskeutuvat. Se sijaitsee Itä-Sisiliassa Etnan juurella.

Verona

Neljännesmiljoonan asukkaan Veronan on Veneton alueen suurin kaupunki ja myyttinen Romeon ja Julian kaupunki.

Venetsia

Venetsia on yksi Italian suosituimmista matkakohteista ja veden ympäröimä historiallinen keskusta onkin varsin uniikki kohde koko maailmassa. Toisaalta kaupungin kapeilla kujilla vaeltavien turistimassojen myötä kaupunki voi olla varsinkin sesonkihuippuina melko ahdistava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.