Kaunas – Liettuan kakkoskaupunki matkakohteena

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee kohtuullisen keskellä maata Via Baltican varrella. Noin 330 000 asukkaan Kaunas oli myös maan pääkaupunki vuosina 1920-1939 kun Vilna oli osa Puolaa. Kaunasin historia ulottuu kuitenkin keskiajalle ja 1300-luvulla asti. Kuten muutkin Baltian alueet, on Kaunas vuosisatojen aikana kuulunut osaksi monia eri imperiumeja ja tämä näkyy myös kaupungin historiassa.

Lentokenttä ja Kaunasiin Vilnasta

Kaunasissa on pieni lentokenttä, jonne on suoria lentoja myös Turusta. Lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometriä Kaunasin keskustasta koilliseen. Liettuan pääkaupunki Vilna sijaitsee melko tarkkaan 100 kilometrin päässä Kaunasista, joten Kaunasista voi tehdä myös päivämatkan Vilnaan tai toisinpäin ja Liettuan rantakohteisiin matkaa on myös vain parisen sataa kilometriä.

Kaunas kartta

Kaunasin keskusta ja vanhakaupunki

Kaunasin keskusta sijoittuu kahden joen Niemenin ja Nerisin väliin. Matkaajalle kaupungin tärkein katu lienee kävelykatu Laisves, joka kulkee vanhan kaupungin läpi itä-länsisuunnassa ja jonka varrella on tarjolla monenlaista ravintolaa, kahvilaa ja kauppaa. Heti Vanhankaupungin eteläpuolella on keskusta-alueen suurin kauppakeskus Akropolis. Vanhan kaupungin eteläpuolella Akropolista vastapäätä sijaitsee myös urheiluhalli Žalgiris Arena. Kaunasin keskusta ei ole kovin laaja, joten useimmat pärjäävät kävelemälläkin, mutta taksitkaan eivät ole kovin kalliita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *