Kaunas – Liettuan kakkoskaupunki matkakohteena

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee kohtuullisen keskellä maata Via Baltican varrella. Noin 330 000 asukkaan Kaunas oli myös maan pääkaupunki vuosina 1920-1939 kun Vilna oli osa Puolaa. Kaunasin historia ulottuu kuitenkin keskiajalle ja 1300-luvulla asti. Kuten muutkin Baltian alueet, on Kaunas vuosisatojen aikana kuulunut osaksi monia eri imperiumeja ja tämä näkyy myös kaupungin historiassa. Kaunas toimii oikein hyvänä kohteena pitkäksi viikonlopuksi.

Lentokenttä ja Kaunasiin Vilnasta

Kaunasissa on pieni lentokenttä, jonne on suoria lentoja myös Helsingistä. Lentokenttä sijaitsee noin 15 kilometriä Kaunasin keskustasta koilliseen. Liettuan pääkaupunki Vilna sijaitsee melko tarkkaan 100 kilometrin päässä Kaunasista, joten Kaunasista voi tehdä myös päivämatkan Vilnaan tai toisinpäin ja Liettuan rantakohteisiin matkaa on myös vain parisen sataa kilometriä.

Kaunas kartta

Kaunasin keskusta ja vanhakaupunki

Kaunasin keskusta sijoittuu kahden joen Niemenin ja Nerisin väliin. Matkaajalle kaupungin tärkein katu lienee kävelykatu Laisves, joka kulkee keskustan läpi itä-länsisuunnassa ja jonka varrella on tarjolla monenlaista ravintolaa, kahvilaa ja kauppaa. Vanhan kaupungin puolella katu jatkuu vielä nimellä Vilniaus gatvė.

Heti keskustan eteläpuolella on keskusta-alueen suurin kauppakeskus Akropolis. Keskustan eteläpuolella Akropolista vastapäätä sijaitsee myös urheiluhalli ja paikallisen koripallojoukkueen kotiareena Žalgiris Arena. Kaunasin keskusta ei ole kovin laaja, joten useimmat pärjäävät kävelemälläkin, mutta taksitkaan eivät ole kovin kalliita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.