Kroatian kaupungit matkakohteina

Kroatia on muodostunut 2000-luvulla suomalaisillekkin suosituksi matkakohteeksi. Kroatia on pienehkö maa ja lomailijoille tutuiksi ovat tulleet erityisesti parit Dalmatian rannikon kaupungit Split ja Dubrovnik, mutta Kroatiassa on kuitenkin enemmänkin mielenkiintoisia kaupunkeja, kuten pohjoisemmat rantakaupungit Zadar ja Pula sekä sisämaassa sijaitseva pääkaupunki Zagreb.

Kroatian kaupungit kartta

Dubrovnik

Dubrovnik on pienehkö, noin 40 000 asukkaan kaupunki Kroatian eteläisimmässä osassa Dalmatian rannikkolla. Se on kuitenkin maan suosituimpia kohteita matkailijoille. Myös Suomesta on usein hyvin tarjolla suoria lentoja Dubrovnikiin.

Dubrovnik oli keskiajalla huomattava kaupunkivaltio ja sen kaunis vanhakaupunki on myös Unescon maailmanperintökohde. Varsinkin kiireisimpinä kesäkuukausina Dubrovnikin keskeisemmät paikat ovat varsin täynnä turisteja. Muutamat Kroatian parhaista rannoista, kuten Banje ja Lapad sijaitsevat Dubrovnikin alueella tai kaupungin vieressä.

Pula

Pula on Kroatian pohjoisrannikolla sijaitsevan Istrian alueen suurin kaupunki. Pulan historia ulottuu aikaan ennen ajanlaskun alkua ja se alueen merkittävä kaupunki jo Rooman valtakunnan aikoihin ja Pulasta löytyykin antiikin Rooman aikaisia rakennuksia kuten amfiteatteri. Rantakaupunki Pula soveltuu matkakohteeksi erityisesti kesäkuukausina.

Split

Split on Kroatia suosituin matkakohde ja sijaitsee keskellä Dalmatian rannikkoa. Se on myös asukasluvultaan koko maan toiseksi suurin ja maan rantakaupungeista suurin. Splittiin on myös hyvin tarjolla suoria lentoja Suomesta. Splitissä ja sen ympäristössä voi viettää hyvin rantalomaa, mutta Splitin keskusta tarjoaa useammaksi päiväksi tekemistä myös ”kaupunkikohdetta” kaipaavalle. Suosittu Hvarin saari sijaitsee myös parinkymmenen kilometrin päässä Splitistä.

Zadar

Zadar on asukasluvultaan Kroatian viidenneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee Dalmatian rannikkon pohjoisosassa. Zadar on nätti rantakaupunki, jossa lomailijoita on hieman esimerkiksi Splitiä ja Dubrovkinkia vähemmän.

Zagreb

Zagreb on Kroatian pääkaupunki ja asukasluvultaan maan ylivoimaisesti suurin kaupunki. Toisin kuin muut tällä sivulla mainitut kaupungit, se ei sijaitse rannikolla, joten rantalomailu ei ole Zagrebissa mahdollista. Zagreb on kuitenkin huokeahintainen kaupunkikohde, jonne kaikkein suurimmat turistimassat eivät ole vielä löytäneet. Jos haluaa matkustaa Balkanille, mutta rantaloma ei ole prioriteeteissä, on Zagreb erittäin hyvä vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *