Lárnaka – Rantakohde ja Kyproksen 3 suurin kaupunki

Lárnaka (Λάρνακα) on Kyproksen kolmanneksi suurin kaupunki, suosittu matkakohde ja Larnakan lentokenttä on myös Kyproken suurin. Larnaka sijaitsee Kyproksen saaren kaakkoisrannikolla. Agia Napaan ja Limasolliin matkaa on noin 50 kilometriä.

Larnaka kartta

51 000 asukkaan Larnaka on pieni tai keskikokoinen, vahvasti turistamista riippuvainen kaupunki. Sillä on kuitenkin pitkä historia, alueella on asumisen merkkejä jo 6000 vuoden takaa. Monien muiden Kyproksen kaupunkien tapaan Larnaka jakautuu historiallisempaan keskusta-alueeseen ja toisaalta modernimpaan hotellien ja ravintoloiden hallitsemaan ranta-alueeseen ja leviää varsin pitkälle keskustasta eteenpäin.

Larnakan tunnetuin yksittäinen rakennus lienee yli 1000 vuotta vanha Pyhän Lasaruksen kirkko. Toinen mainitsemisen arvoinen rakennus Larnakan linnoitus

Larnakassa pärjää varsin hyvin kävellen, tosin kannattaa toki muistaa vasemmanpuoleinen liikenne. Takseilla liikkuminenkaan ei kuitenkaan ole kallista. Kaupungin kuvatuimpia ja myös turisteille suosituimpia alueita on Foinikoudes, eli palmujen reunustama ranta-alue keskustan tuntumassa.

Larnaka on luonnollisesti suosittu rantakohde ja säänsä puolesta yksi varmimmista paikoista nähdä aurinkoa . se tarjoaa mahdollisuuksia myös sukellukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.