Leipzig – Itä Saksan suurin ja mielenkiintoisin kaupunki

Leipzig on entisen Itä-Saksan suurin kaupunki (jos Berliiniä ei lasketa). Noin 590 000 asukkaan kaupunki on varmaankin paras kaupunkilomakohde entisessä Itä-Saksassa. Se on myös entisen Itä-Saksan kaupungeista kaikkein taloudellisesti menestynein kaupunki. Se soveltuu toisaalta itsessään hyvin lomakohteeksi esimerkiksi pitkäksi viikonlopuksi, mutta myös myös hyvin päiväkohteeksi Berliiniin matkaavalle. Junamatka kestää noin 1,5 ja Leipzigin juna-asema on itseasiassa yksi koko Euroopan suurimmista.

Leiprig kartta suomeksi

Leipzigissa näkyy kaupungin pitkä ja keskiajalle ulottuva historia, mutta myös DDR:n aikakausi sekä tämän jälkeinen uudempi rakennuskanta. Myös Leipzigin yliopiston historia ulottuu keskiajalle asti ja osittain tämänkin kautta kyseessä on edelleen vireä kaupunki, josta löytyy myös vilkasta yöelämää. Itse Angela Merkel opiskeli aikoinaan Leipzigin yliopistossa.

Leipzig on ehdottomasti myös perinteinen kulttuurikaupunki. Leipzig oli yhden historian suurimman säveltäjän Johann Sebastian Bachin kotikaupunki ja Saksan kansalliskirjailija Goethe vietti osan elämästään Leipzgissa.

Leipzigin keskusta on varsin näppärästi käveltävissä eikä matkaajan välttämättä tarvitse edes turvautua julkisiin liikennevälineisiin. Leipzigissa on kuitenkin varsin näppärä raitiovaunusysteemi ja toimiva lähijuna eli S-Bahn, jolla pääsee myös esimerkiksi naapurikaupunki Halleen asti.

Viimeisten vuosien aikana kaupungin jalkapalloseura Red Bull Leipzig on nousut Saksan Bundesliigan kärkijoukkueiden joukkoon. Red Bull Arena sijaitsee vain muutamia kilometrejä Leipzigin keskustan länsipuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *