Nevski Prospekt – Pietarin pääkatu

Nevski prospekt (Невский проспект) suomennettuna Nevan valtakatu, on epävirallinen Pietarin pääkatu. Aikoinaan Pietarin perustamisen aikoihin se suunniteltiin Moskovaan vievän maantien alkupätkäksi.

Nevski Prospekt kartta

Nevski prospekt alkaa Nevan etelärannalla Amiraliteetin eteläpuolelta ja kulkee sieltä kaakkoon päin Moskovan asemalle ja sen jälkeen hieman jyrkemmin etelään päin Aleksanteri Nevskin luostarille. Kokonaisuutena Nevski Prospekt on noin 4,5 kilometriä pitkä ja sen varrella sijaitsevat sekä monet Pietarin tärkeimmät nähtävyydet, mutta myös monet parhaimmat vaihtoehdot ruokailun, ostosten sekä yöelämän suhteen. Pietarin matkan voi hyvin suunnitella pelkästään tämän kadun ympäristöön, vaikka muuallakin kaupungissa on toki näkemisen arvoisia paikkoja.

Pietarin Vihreä metrolinja (3) kulkee keskiosan käytännössä Nevski Prospektin alla ja sillä on kolme metroasemaa kadun varrella. Gostiny Dvor vajaa puoli kilometriä Nevski Prospektin pohjoisesta alkupisteestä, Mayakovskaya Moskovan aseman vieressä ja Ploshchad Alexandra Nevskogo kadun hieman vähemmän suositussa eteläpäässä.

Nevski Prospektin varrella sijaitsevat monet Pietarin tärkeimmistä rakennuksista kuten mm. Beloselski-Belozerskin palatsi, Gostinyi Dvorin valtava tavaratalo Kazanin katedraali, Stroganovin palatsi ja Venäjän kansalliskirjasto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *