Pariisin museot ja taidekohteet

Valon kaupunki Pariisi tarjoaa matkaajalle valtavan kattauksen museoita, joissa vierailla. Tässä listaus niistä tunnetuimmista ja muutama tärppi vähemmön tunnetuista museoista.

Pariisin museot kartta

Louvren taidemuseo

Louvre on Pariisin tunnetuin museo, mutta kuuluu ylipäätään koko maailman tunnetuimpien museoiden joukkoon. Museossa on näyttelytilaa yli 50 000 neliömetriä, joten nähtävää on vaikka koko päiväksi tai jopa useammaksikin. Museossa on monia historiallisia taideaarteita antiikista aina 1800-luvulle asti, mutta yksittäisistä tauluista tunnetaan varmasti parhaiten tunnetaan Leonardo Da Vincin. Mona Lisa. Ainakin kiireisimpinä kesäkuukausina ja viikonloppuisin kannattaa varata lippu etukäteen.

Louvre on myös rakennuksena näkemisen arvoinen. Se rakennettiin alunperin kuninkaanlinnaksi ja myöhemmin arkitehtuurista polemiikkia ovat herättäneet sen modernimmat lasipyramidit. Louvre sijaitsee aivan Pariiin ytimessä ensimmäisessä arrondissomentissä Seinen pohjoisrannalla.

Musée d’Orsay

Louvren vastarannalla seitsemännessä arrondissomentissä sijaitsee Musée d’Orsayn taidemuseo. Museo on erikoisunut 1800-luvun ja 1900-luvun alun aikana Ransassa tehtyyn taiteeseen. Erityisesti impressionismista kiinnostuneille välttämätön käyntikohde. Museosta löytyy esimerksi Gauguinin, Monetin ja Renoirin töitä. 1900-luvun alussa valmistunut rakennus toimi alunperin juna-asemana on myös museorakennukseksi mielenkiintoinen.

Pompdidou-keskus

Pompidou keskus

Värikäs putkihässä,Centre Pompidou on aluksi historiallisessa on ensinäkemältä erikoinen ilmestys, mutta tässä mielessä se sopii juuri modernnin taiteen museoksi. Museon kokoelmista löytyy mm. Duchampsin, Matissen ja Picasson teoksia. Keskuksesta löytyy taidekokoelmien ohella myös muitakin aktiviteetteja. Museo sijaitsee neljännessä kaupunginosassa muutamia kortteleita Louvresta itäänpäin.

Musée de l’Armée

Musée de l’Armée on sotahistorialline museo ja sulläon yksi koko maailman suurimmista historiallisten aseiden kokoelmista. Kokolemissa on aseita aina varhaishistoriasta toiseen maailmansotaan asti. Museo sijaitsee Hôtel des Invalidesin yhteydessä Seinen etelärannalla seitsemännessä kaupunginosassa,

Musée Rodin

Rodin-museo on nimensämukaisesti omistettu yhdelle maailman tunnetuimmista kuvanveistäjistä Auguste Rodinille. Museo sijaitsee seitsemännessä kaupunginosassa Hotel des Invalidesin vieressä. Museossa ovat kaikki Rodinin tärkeimmät teokset mukaanlukien ajattelija. Tämän lisäksi museossa on myös joitain muiden artistien teoksia.

Picasso Museo

Pariisin Picasso Museo sijaitsee kolmannessa kaupunginosassa. Museossa on noin 3000 Picasson taideteosta ja myös Picasson henkilökohtaiseen kokolemaan kuuluneita muiden taiteilijoiden teoksia. Picasson tunnetuimmista maalauksita kokoelmiin kuuluvat mm. Veljekset, Kaksi naista juoksee rannalla ja Suudelma.

Musée Marmottan-Monet

Musée Marmottan-Monet sijaitsee 16:sta kaupunginosassa aivan Pariisin sisemmän kehätien sisäpuolella ja esittelee yli 300 Claude Monetin teosta, mutta myös joitain muiden artistien teoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *